معاون رئیسجمهور سودان در سایه استمرار اعتراضات مردمی اعلام کرد که ارتش این کشور مأمور تأمین امنیت اماکن استراتژیک و اموال عمومی و خصوصی شده است.
«فیصل حسن ابراهیم» معاون رئیسجمهور سودان گفت که کمیته امنیت ملی، ارتش را مأمور حفاظت از اماکن استراتژیک و اموال عمومی و خصوصی کرده است.
وی تأکید کرد که نیروهای پلیس و امنیت سودان مسئول برخورد با تظاهراتکنندگان هستند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، ابراهیم با اشاره به اینکه عبور از بحرانهای اقتصادی موجود در کشور نیازمند زمان است، افزود که «هر گونه خشونت و خرابکاری مردود است.»
«صلاح عبدالله قوش» مدیر دستگاه امنیت ملی و اطلاعات سودان گفت که در تظاهرات روز جمعه نیز دستکم یک نفر در شهر عطبره واقع در شمال سودان کشته شد و به این ترتیب شمار کشتهها از زمان آغاز تظاهرات تا کنون به ۱۰ نفر رسید در حالیکه «الصادق المهدی» رهبر حزب معارض «الأمه» روز شنبه اعلام کرد که تعداد کشتههای اعتراضات اخیر به ۲۲ نفر رسیده است.
وی در یک کنفرانس خبری با اشاره به اینکه «تحرکات مسالمتآمیز به خصوص در سایه اوضاع نابسامان معیشتی، از لحاظ قانونی مشروع است»، اقدامات سرکوبگرانه نیروهای امنیتی سودان علیه معترضان را محکوم کرد.
در همین ارتباط «عمر البشیر» رئیسجمهور سودان روز شنبه سرهنگ «مبارک محمد شمت» را به عنوان والی جدید القضارف و به عنوان جانشین «میرغنی صالح» که اخیرا در سانحه سقوط بالگرد کشته شده بود، تعیین کرد.
القضارف در چند روز گذشته شاهد برگزاری تظاهرات مردمی در اعتراض به گرانی کالاهای اساسی از جمله افزایش قیمت نان و نابسامانی اوضاع معیشتی بود.
کشف یک باند خرابکاری در خارطوم
مسئولان امنیتی سودان نیز از شناسایی و دستگیری اعضای یک باند خرابکاری در خارطوم که قصد اجرای عملیاتهای خرابکارانه در برخی ایالتهای این کشور را داشتند، خبر دادند.
مسئولان امنیتی سودان البته به تعداد افراد بازداشتشده و نوع عملیاتهایی که قصد اجرای آن را داشتند، اشارهای نکردند.
بر اساس این گزارش، این باند شامل اعضای برخی احزاب معارض بوده و با هماهنگی کامل با جنبشهای مسلح فعالیت میکردند.
در همین ارتباط ائتلاف «قوی الاجماع الوطنی» متشکل از چند حزب معارض از جمله «الشیوعی» و «البعث العربی» اعلام کرد که نیروهای امنیتی ۱۴ نفر از رهبران این احزاب را در شهر أم درمان بازداشت کردهاند که فاروق ابوعیسی ساطع الحاج، وجدی صالح، امیره سعید، فیصل شبو و طارق عبدالمجید از جمله این بازداشتشدگان هستند.
دستگاه امنیت و اطلاعات سودان نیز با اعمال محدودیتهایی برای رسانهها مانع انتشار دو روزنامه «التیار» و «الجریده» شد و علاوه بر آن مسئولان سودانی شبکههای اجتماعی را مسدود و دانشگاههای خارطوم را به تعلیق درآوردهاند.