همزمان با پايان ديدار سه روزه رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه از طرابلس، ترکيه و ليبي يک سري توافقنامه همکاري امضا کردند که از بخشهاي بهداشتي تا بخش آموزش و ساختمان سازي را شامل مي شود.
به گزارش خبرگزاري رويترز از طرابلس، هدف بخش اعظم اين توافقنامه ها تقويت سرمايه گذاري و بازرگاني است به گونه اي که ليبي پس از خروج از سالها انزوا به علت تحريمهاي بين المللي، براي نوسازي تاسيسات زيربنايي و بهبود خدمات عمومي و تامين مواد غذايي براي جمعيت فزاينده خود تلاش مي کند.
مسئولان ليبيايي پيش از اين اعلام کرده بودند قصد دارند کشور خود را به پلي تجاري براي افريقا تبديل کنند. توافقنامه هايي که روز چهارشنبه امضا شد به همکاري اين دو کشور حاشيه مديترانه در زمينه هاي بهداشتي و اموزشي و ساختمان سازي در سراسر قاره افريقا مربوط مي شود.
بر اساس شش يادداشت تفاهم که روز چهارشنبه در طرابلس به امضا رسيد ليبي با ترکيه در بخشهاي حمل و نقل و بانکداري و کشاورزي همکاري مي کند و آژانسهاي سرمايه گذاري دولتي در دو کشور طرحهايي را به صورت مشترک اجرا خواهند کرد.
به گفته مسئولان ليبيايي، دو توافقنامه نيز براي حذف نياز به رواديد و تشويق و تضمين سرمايه گذاري هاي متقابل امضا شد.
البغدادي علي المحمودي نخست وزير ليبي در مراسم امضاي اين توافقنامه ها گفت روابط ليبي و ترکيه وارد مرحله جديدي از همکاري اقتصادي و بازرگاني شده است.
وي افزود دو کشور قصد دارند ارزش مبادلات بازرگاني خود را در سالهاي اينده به دو برابر افزايش دهند و قراردادهايي به ارزش حدود ده ميليارد دلار با شرکتهاي ترکيه امضا شده است.
اردوغان روز سه شنبه از طرحي براي احداث بانک مشترک سرمايه گذاري کشاورزي بين ليبي و ترکيه با سرمايه يک ميليارد دلار خبر داد که به ليبي براي تامين مواد غذايي مورد نياز خود کمک شاياني خواهد کرد. همچنين مسئولان ترکيه اعلام کردند قصد دارند مقدار بيشتري نفت به طور مستقيم از ليبي که عضو کشورهاي صادر کننده نفت "اوپک" است خريداري کنند.