منابع دیپلماتیک آمریکا از چراغ سبز کاخ سفید به «خلیفه حفتر» و حمایت رئیسجمهور آمریکا از وی برای حمله به طرابلس و سرنگون کردن دولت وفاق ملی در لیبی خبر دادند.
مقامات آمریکایی اعلام کردند که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از حمله به طرابلس برای سرنگونی دولت وفاق ملی لیبی حمایت کرده است.
به گفته مقامات آمریکایی، ترامپ در گفتوگویی تلفنی با «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهایی موسوم به ارتش ملی لیبی (وابسته به طبرق) که طی هفته گذشته انجام گرفته، اشاره کرده که آمریکا از حمله (نیروهای طبرق) به طرابلس پایتخت لیبی به منظور کنار گذاشتن دولت تحت حمایت سازمان ملل، حمایت میکند.
بنا بر گزارش بلومبرگ، سه دیپلمات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتهاند، یک گفتوگوی تلفنی پیش از تلفن ترامپ نیز از جانب «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید صورت گرفته بود که ضمن آن، ظاهرا آمریکا برای انجام حمله به طرابلس چراغ سبز نشان داده بود.
بلومبرگ در ادامه نوشت: «ظاهرا این تحولات فراتر از بیانیهای است که کاخ سفید روز جمعه در خصوص مکالمه تلفنی 15 آوریل میان ترامپ و حفتر منتشر کرد. این مسئله که رئیسجمهور آمریکا به طور ضمنی حفتر را به عنوان رهبر لیبی به رسمیت شناخته، عملا تضعیف دولت فایز السراج است که به طور بینالمللی به رسمیت شناخته شده بود. ترامپ حتی از لفظ «مارشال فیلد» (ژنرال 5 ستاره که بالاترین درجه نظامی در کشورهای انگلیسی زبان است) استفاده کرده بود».
بر اساس این گزارش، گفتوگوی ترامپ با حفتر پس از دیدار اخیر میان «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر در تاریخ 9 آوریل انجام گرفته بود. دو نفر از مقامات آمریکایی گفتهاند که السیسی در این دیدار از ترامپ خواسته تا از حفتر حمایت کند.
علاوه بر این، ترامپ با «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی نیز درست یک روز قبل از انتشار بیانیه کاخ سفید درباره گفتوگوی تلفنی رئیسجمهور آمریکا با حفتر دیدار کرد. بن زاید از حامیان حفتر است.
کاخ سفید در بیانیه خود اعلام کرده بود که هفته گذشته رئیسجمهور آمریکا با حفتر گفتوگو کرده و وی را عامل مؤثر در مبارزه با تروریسم دانسته است. در بیانیه کاخ سفید صرفا گفته شده بود که ترامپ درباره «تلاشهای در جریان در مبارزه با تروریسم» با حفتر گفتوگو کرده و «نقش مهم «مارشال فیلد» حفتر در مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت منابع نفتی را به رسمیت شناخته است».
یک روز پس از انتشار این بیانیه، یک سخنگوی کاخ سفید که خواسته بود نامی از وی برده نشود، اشاره کرده بود که آنچه کاخ سفید از محتوای گفتوگوی ترامپ و بولتون با حفتر منتشر کرده، دقیق نبوده است.
حفتر به پشتیبانی ریاض، ابوظبی و قاهره قصد دارد طرابلس، مقر دولت وفاق ملی را تصرف کند. حفتر، جنگ علیه طرابلس را عملیات آزادسازی طرابلس نامیده و السراج نیز برای مقابله با این حمله، عملیات نیروهای خود را «برکان الغضب» (آتشفشان خشم) نامیده است.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز شنبه در واکنش به رویدادهای اخیر در لیبی اعلام کرده بود که واشنگتن خواستار یک لیبی باثبات، متحد و دموکراتیک بوده و به نقش «خلیفه حفتر» در مبارزه با تروریسم در این کشور آفریقایی اشاره کرد.
اخیرا «فایز السراج» نخستوزیر لیبی صراحتا اعلام کرد که از آغاز درگیریها در «طرابلس» پایتخت لیبی، حامیان خارجی خلیفه حفتر، وی را تسلیح کردند.
وی بدون آنکه از کشور خاصی نامی ببرد، درباره جنگ نیابتی در لیبی هشدار داد. با این حال پایگاه اینترنتی «بلومبرگ» گزارش کرد که کشورهایی چون مصر، امارات متحده عربی و روسیه، سلاحهایی را در گذشته در اختیار ارتش ملی لیبی قرار داده بودند.