یک ماه از عزل «عمر البشیر» رئیسجمهور سابق سودان گذشت اما شورای نظامی انتقالی سودان با وجود استمرار تحصن معترضان، حاضر به تحویل قدرت به دولت مدنی نیست.
با وجود برگزاری چند دور جلسه بین شورای نظامی به ریاست «عبدالفتاح البرهان» و ائتلاف «قوی الحریة و التغییر» (گروههای خواهان آزادی و تغییر) اما هنوز توافقی بین دو طرف برای انتقال قدرت به دولت مدنی حاصل نشده است.
ائتلاف معارضان میگوید که رهبران شورای نظامی در برابر مذاکرات سنگاندازی میکنند و حال آنکه شورای نظامی، معارضان را به دوگانگی رفتار متهم میکند و مدعی است که آنها در اتاق مذاکرات یک حرف میزنند و در مقابل تحصنکنندگان در مقابل مقر فرماندهی ارتش در خارطوم نیز حرفهای دیگری میزنند.
طبق گزارش وبگاه «العربیالجدید»، اختلافات بین دو طرف معارضان و شورای نظامی اکنون حول محور هفت موضوع اساسی است: نخست اعضای شورای حاکمیتی که شورای نظامی با تشکیل شورای حاکمیتی متشکل از هفت غیرنظامی و سه نظامی مخالف است و حال آنکه معارضان بر حضور حداکثری غیرنظامیان تأکید دارند.
دوم: ماهیت دولت در دوره انتقالی؛ شورای نظامی تأکید دارد که شورای حاکمیتی عالیترین نهاد قدرت در کشور باشد در حالیکه معارضان بر وجود دولت پارلمانی و اینکه شخص نخستوزیر از سوی فراکسیون پارلمانی تعیین شود، اصرار دارند.
سوم: مدت زمان دوره انتقالی است؛ شورای نظامی خواهان مدت دو ساله و کاهش این مدت در صورت توافق است اما معارضان تأکید دارند که دوره انتقالی باید چهار ساله باشد تا دولت البشیر به طور کامل برچیده شود و بقیه گروههای سیاسی فرصت کافی برای سروسامان دادن به ساختار داخلی و دعوت به انتخابات را داشته باشند.
چهارم: منابع قانونگذاری؛ ائتلاف معارضان در طرح پیشنهادی خود اشاره به موضوع دین نکرده و معتقد است که دوره انتقالی به بررسی مسائل قانون اساسی اختصاص ندارد اما شورای نظامی تأکید دارد که شریعت اسلامی باید یکی از منابع قانونگذاری در دوره انتقالی باشد.
پنجم: اختلاف بر سر کسانی که در حکومت شرکت خواهند کرد؛ در حالیکه شورای نظامی بر مشارکت همه گروهها حتی شرکای البشیر در حکومت اصرار دارد اما ائتلاف معارضان تأکید دارد که تنها باید کسانی که در «انقلاب» مشارکت داشتند، در حکومت شرکت داشته باشند. حزب البشیر موسوم به «المؤتمر الوطنی» (کنگره ملی) در حکومت مشارکت نخواهد داشت.
ششم: اختلاف بر سر تحصن معترضان؛ در حالیکه ائتلاف معارضان از تحصن معترضان به عنوان اهرم فشار علیه شورای نظامی استفاده میکنند اما شورای نظامی معتقد است که این تحصن باید پایان یابد چرا که استمرار تحصن، مسدود بودن خطوط راهآهن و بنادر باعث ایجاد مشکلاتی برای شهروندان شده است.
هفتم: روابط خارجی؛ با وجود حمایتهای مالی امارات، عربستان سعودی و مصر برای باقی ماندن نظامیان سودانی در یمن اما ائتلاف معارضان اصرار دارند که نباید سودان وارد درگیریهای منطقهای شود و بایستی به دنبال برقراری روابط خارجی متوازن باشد.
معترضان سودانی نیز که در مقابل مقر فرماندهی ارتش در خارطوم تحصن کردهاند پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن عبارتهایی در خصوص مخالفت با باقی ماندن نظامیان سودان در یمن نوشته شده بود.