یکی از احزاب برجسته مخالف در سودان اعلام کرد، با میانجی گری نخست وزیر اتیوپی میان سران نظامی و مخالفان موافق است.
یکی از احزاب برجسته مخالف دولت سودان روز جمعه پایبندی خود را به نافرمانی مدنی فراگیر اعلام و آن را گامی به سوی سرنگونی شورای نظامی و تحقق پیروزی توصیف کرد.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، بیانیه گروه موسوم به «انجمن پیشهواران سودان» ساعاتی پس از تلاشهای میانجیگرانه نخست وزیر اتیوپی در سودان برای نزدیک کردن دیدگاههای دو طرف و از سرگیری گفتوگوی بین شورای نظامی و نمایندگان جنبش اعتراضی سودان منتشر شد.
انجمن پیشه وران سودانی همچنین گفت: میانجیگری غیر مستقیم اتیوپی برای هر فرآیند سیاسی بر اساس شروطی اساسی را میپذیریم و هدف از هر گونه میانجیگری باید برنامه ریزی برای انتقال قدرت به حکومتی مدنی باشد.
این انجمن همچنین به ملت سودان درباره نقشه شورای نظامی برای تشکیل کمیتههایی از مزدوران و تبهکاران وابسته به این شورا به بهانه حفظ امنیت در مناطق خارطوم هشدار داده و معترضان را از هر گونه درگیری با آنها برحذر داشت.
«آبی أحمد علی»، نخست وزیر اتیوپی روز جمعه پس از دیدار با طرفهای بحران در سودان در بیانیهای تاکید کرد: سیاستمداران سودانی باید تصمیمهایشان درباره سرنوشت میهنشان را آزادانه و کاملا مستقل از هر طرف غیر سودانی اتخاذ کنند .
احمد علی روز جمعه با هیاتی از شورای نظامی انتقالی به ریاست عبدالفتاح البرهان و هیاتی از احزاب مخالف «إعلان قوى الحریة والتغییر» و دیگر احزاب سیاسی دیدار و درباره دخالت بیگانه و دیگر طرفهایی که به اندازه سودانیها دغدغه این کشور را ندارند، هشدار داد.
نخست وزیر اتیوپی گفت: از ارتش، ملت و احزاب سیاسی سودان مصرانه میخواهیم که شجاعت و مسئولیت پذیری کامل خود را در مسیر دستیابی فوری به توافقی نشان بدهند که بنیانگذار مرحله انتقالی دموکراتیک و جامع و توافقی در سودان است.
احمد علی گفت: وحدت، ثبات و حاکمیت ملی سودان باید هدفی مقدس و غیر قابل سازش باقی بماند و هیات اعزامی اتحادیه آفریقا همچنان تحت اختیار کامل طرفهای سودانی است تا دستیابی آنها به توافق مطلوب در سریعترین زمان ممکن را تسهیل کند.
نخست وزیر اتیوپی گفت: اصلاحات اقتصادی و اجتماعی زیربنایی باید به اندازه کافی مورد توجه قرار بگیرد و در این خصوص باید برنامه ریزیهای راهبردی انجام شود.
وی افزود: تکلیف ارتش و نهاد امنیتی سودان تمرکز بر تلاش برای دفاع از حرمت میهن و حاکمیت و امنیت شهروندانش است و اینکه نقشی فعال و مثبت در مرحله انتقالی داشته باشد.
سفر ابی احمد به سودان یک روز پس از تعلیق عضویت سودان در اتحادیه آفریقا صورت گرفت.
«عمر البشیر» رئیسجمهور سابق سودان ۲۲ فروردین در پی گسترش اعتراضهای مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن شورای نظامی سودان قدرت را به دست گرفت که تا به امروز با خواسته معترضان برای انتقال قدرت به دولت مدنی مخالفت کرده است.
ائتلاف آزادی و تغییر اقدام شورای انتقالی نظامی سودان در قبضه کردن قدرت در دستان نظامیها را «کودتا» خوانده و اعلام کرده که به اعتراضات مسالمت آمیز خود تا تحقق اهداف و تشکیل حکومت مدنی انتقالی ادامه خواهد داد.
سازمان ملل و سایر سازمانهای حقوق بشری از اوضاع جاری در سودان ابراز نگرانی شدید کردهاند. اتحادیه آفریقا دیروز پنجشنبه اعلام کرد که تاز زمانی که شورای نظامی قدرت را به غیر نظامیان منتقل نکند، عضویت سودان در این اتحادیه تعلیق خواهد شد.