نخستوزیر مراکش در پی اظهارات اخیر مسئولان آمریکایی درباره مشارکت مراکش در کنفرانس بحرین گفت که «اطلاعی در زمینه حضور کشورش در این کنفرانس» ندارد.
«سعد الدین العثمانی» نخستوزیر مراکش روز چهارشنبه به اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص حضور مصر، اردن و مراکش در اجلاس موسوم به «کنفرانس اقتصادی بحرین» واکنش نشان داد و گفت که از مشارکت کشورش در کنفرانس مزبور اطلاعی ندارد.
العثمانی که این اظهارات را صبح چهارشنبه در یک نشست خبری در شهر الرباط عنوان کرده بود، افزود: «دیشب از ژنو بازگشتم و اطلاعی در این زمینه ندارم».
«جرد کوشنر» مشاور رئیس جمهور آمریکا سه شنبه گفته بود که سه کشور مصر و اردن و مراکش آماده شرکت در نشست اقتصادی بحرین درباره فلسطین هستند.
نشست اقتصادی بحرین در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) در منامه بحرین برگزار خواهد شد و طی آن وزیران اقتصاد به همراه سران شرکتهای تجاری منطقهای و بینالمللی حضور خواهند داشت. این تلاشها توسط «جرد کوشنر» مشاور کاخ سفید و داماد رئیس جمهور آمریکا به همراه «جیسون گرینبلات» نماینده آمریکا در امور خاورمیانه هدایت خواهد شد.
«ناصر بوریطه» وزیر خارجه مراکش هم روز شنبه گذشته درباره جزئیات مربوط به طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» اظهار بیاطلاعی کرده بود.
بوریطه چند روز پیش در نشست خبری مشترک با همتای فرانسوی خود در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر موضع کشورش در قبال «معامله قرن» گفته بود که «اطلاعی از جزئیات این طرح ندارد و موضع مراکش پس از اشراف به جزئیات این طرح مشخص خواهد شد».
«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه نیز تاکید کرد که «پاریس هیچ اطلاعی در مورد طرح آمریکا برای معامله قرن ندارد».
معامله قرن طرح آمریکایی است که فلسطینیان را عملاً از تشکیل کشور مستقل محروم میکند و به اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطینی رسمیت می بخشد.
کارشناسان میگویند، معامله قرن که ترامپ با ادعای پایان دادن به منازعه بین فلسطینیان و صهیونیستها مطرح کرده، به دنبال حذف همیشگی بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود و اسکان آنها در «وطن جایگزین» یعنی کشورهای دیگر است.
بر اساس آنچه در رسانهها منتشر شده، این طرح قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرده، بخشهای بزرگی از کرانه باختری را به صهیونیستها واگذار میکند و حق بازگشت را نیز از آوارگان فلسطینی میگیرد. تشکیلات خودگردان فلسطین از سال گذشته که آمریکا بر خلاف قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد سفارت خود را به قدس اشغالی منتقل کرد، مذاکره با آمریکا را متوقف کرده است.
به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در دولت آمریکا و انتقال سفارت این کشور از تلآویو به شهر قدس طی کمتر از یک سال گذشته در همین راستا انجام شده است و قرار نیست کشوری به نام فلسطین به پایتختی قدس به رسمیت شناخته شود.