همزمان با تهدید نیروهای حفتر برای آغاز عملیات گسترده علیه پایتخت لیبی، تعدادی از نمایندگان پارلمان شرق لیبی در قاهره نشستی را به منظور تشکیل دولت جدید، برگزار کردند.
یک عضو پارلمان شرق لیبی که خلیفه حفتر نیز به آن وابسته است، گفت که پارلمان در دوره آینده برای تشکیل دولت وحدت ملی جایگزین دولت وفاق ملی و شورای ریاستی در طرابلس تلاش میکند.
«علی الصول» در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک افزود که پارلمان لیبی تنها نهاد مشروعی است که حق اتخاذ هر گونه تصمیماتی را دارد و پارلمان در هر یک از شهرهای لیبی به منظور بررسی تشکیل دولت، نشست برگزار خواهد کرد.
وی افزود که قاهره از میزبانی هر گونه نشستهایی که برگزاری آن در داخل لیبی دشوار است، استقبال میکند.
این نماینده پارلمان شرق لیبی تصریح کرد که شرکتکنندگان در نشست قاهره بر وحدت لیبی تأکید کرده و گفتند که از شرکت نمایندگان مناطق دیگر در بحثهای مربوط به تشکیل دولت جدید استقبال میکنند.
وی افزود که حاضرین در نشست قاهره همچنین وحدت و حاکمیت لیبی را مورد تأکید قرار داده و آن را «خط قرمزی» دانستند که عبور از آن تحت هیچ شرایطی جایز نیست.
به گفته وی، در نشست قاهره همچنین بر مدنی بودن دولت جدید و حفظ روند دموکراسی و تبادل مسالمتآمیز قدرت و نیز پایبندی به قانون اساسی و اصلاحات آن تأکید شد.
همچنین «ابو صلاح شلبی» دیگر عضو پارلمان لیبی گفت که تشکیل دولت جدید در راستای پیشنهادی است که پارلمان در دوره گذشته مطرح کرد اما تا کنون موفقیتی کسب نکرده بود.
وی درباره سرنوشت دولت «فائز السراج» در طرابلس نیز گفت که در صورت اجرایی شدن طرح مذکور، فرصت مناسبی برای همه به دست میآید و اعضای دولت السراج نیز ممکن است این فرصت را داشته باشند که با توافق ملت و نمایندگان در دولت جدید حضور یابند.
خلیفه حفتر فرمانده نیروهای شرق لیبی است که از فروردین گذشته در عملیاتی نظامی علیه پایتخت، تلاش میکند طرابلس را اشغال کند. طرابلس تحت کنترل دولت «وفاق ملی» لیبی است که سازمان ملل آن را نماینده لیبی میداند.
نیروهای حفتر از حدود چهار ماه پیش حملات خود به طرابلس را برای نفوذ به این شهر آغاز کردهاند اما با وجود برخورداری از حمایتهای تسلیحاتی و مالی امارات، عربستان و مصر هنوز موفق نشدهاند به این شهر نفوذ کنند.
لیبی از زمان سقوط «معمر القذافی» رهبر سابق این کشور در اواخر سال ۲۰۱۱، از دودستگی شدید در نهادهای دولتی در شرق و غرب این کشور رنج میبرد و دو دولت یکی در غرب به ریاست «فائز السراج» وجود دارد که در سطح بینالملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت شرق لیبی و مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر فرمانده ارتش شرق لیبی نیز به آن وابسته است.