همزمان که برخی کشورهای منطقه مثل عربستان یا ترکیه به دو گروه حامی نیروهای شرق و غرب لیبی تقسیم شدهاند، رئیسجمهور تونس از حمایت کشورش از دولت وفاق ملی در غرب لیبی خبر داد.
«قیس سعید» رئیسجمهور تونس طی تماس تلفنی با «فائز السراج» رئیس شورای ریاستی لیبی گفت که موضع کشورش در قبال حمایت از دولت وفاق ملی لیبی روشن است و هرگونه اظهارنظری مخالف این موضع، بیانگر موضع رسمی کشورش نخواهد برود.
به نوشته پایگاه خبری «روسیا الیوم»، سعید شامگاه چهارشنبه در گفتوگو با السراج توضیح داد: هرگونه اظهارنظری مخالف موضع رسمی تونس، نباید رابطه مستحکم و عمیق میان دو کشور برادر را دچار اختلال کند. تونس از دولت وفاق ملی حمایت میکند و آن را تنها دولت قانونی در لیبی به شمار میآورد.
در ادامه بیانیه دولت وفاق ملی لیبی درباره این تماس تلفنی آمده است که رئیسجمهور تونس تصریح کرد: تونس، دخالتهای خارجی در امور لیبی را رد میکند و معتقد است که زمان توقف این دخالتها فرا رسیده است. تا به مردم لیبی این فرصت داده شود تا مشکلاتشان را حل و فصل کنند و در صلح زندگی کنند.
سعید در ادامه گفت که به توانمندی دولت لیبی در برقراری حاکمیت در سراسر این کشور، اعتماد دارد.
در بیانیه ریاستجمهوری تونس نیز آمده است که سعید در این گفتوگو بر ضرورت یافتن راهکاری کاملا داخلی و لیبیایی برای بحران این کشور که تنها بیانگر خواست مردم این کشور که خود صاحب حاکمیت هستند، باشد، تاکید کرد و گفت که مردم لیبی به دور از دخالتهای خارجی، خود باید سرنوشتشان را تعیین کنند.
بر اساس این گزارش، وی تاکید کرد: تونس و لیبی ملتی واحد هستند و آینده آنها نیز در سایه امنیت و ثبات یکی خواهد بود. روابط مستحکم میان تونس و لیبی بدون هیچ شائبهای است..مردم لیبی هرگز مواضع مثبت برادران خود در تونس را فراموش نخواهند کرد.
می افزود: نهادهای مستقر در مرزهای لیبی و تونس، وابسته به دولت وفاق ملی هستند و آنها ضامن امنیت تونسیها هستند.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.