دبیرکل اتحادیه عرب ضمن ابراز نارضایتی از تنش به وجود آمده در سطح سیاسی و نظامی لیبی، بر پایبندی به گفتوگوی سیاسی برای حل بحران این کشور تأکید کرد.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب بر مخالفت این اتحادیه با گزینه نظامی برای حل بحران لیبی تأکید کرد.
ابوالغیط پایبندی به گفتوگوی سیاسی به عنوان راهکار حل بحران لیبی را ضروری خواند و استمرار عملیات نظامی در سراسر لیبی به خصوص طرابلس پایتخت این کشور و مناطق غربی لیبی را محکوم کرد.
طبق گزارش وبگاه «الیومالسابع»، دبیرکل اتحادیه عرب همچنین دولت وفاق ملی و نیروهای شرق لیبی همچنین خواستار برقراری آتشبس انسانی به خصوص در ماه مبارک رمضان شد.
ابوالغیط گفت که سران لیبی باید بدانند که تنها راه پایان دادن به درگیری در لیبی، روند سیاسی تحت نظارت سازمان ملل و مورد تأیید جامعه جهانی است که بر ضرورت دستیابی به آتشبس فراگیر و دائمی، برچیده شدن شبهنظامیان ، اتحاد تلاشهای ملی برای مبارزه با تروریسم و توافق برای برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاستجمهوری متمرکز است.
او همچنین دخالتهای خارجی در بحران لیبی را محکوم کرده و بر مخالفت با تمامی اشکال دخالتهای نظامی بیگانه در این کشور تأکید کرد.
اظهارات ابوالغیط در حالی است که ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی پس از گذشت یک سال از درگیری در جنوب طرابلس و تلاش برای نفوذ به این شهر، دو روز پیش در یک نطق تلویزیونی، خود را حاکم لیبی اعلام کرد و توافق «الصخیرات» در سال ۲۰۱۵ را منسوخ شده دانست.
توافقنامه الصخیرات در دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی در شهر «الصخیرات» مغرب بین دو طرف درگیر در لیبی و در حضور نماینده سازمان ملل و شماری از نمایندگان کشورهای عربی و غربی به امضا رسید و تشکیل شورای ریاستی و دولت وحدت ملی را به همراه داشت. اما مدتی پس از آن «خلیفه حفتر» اعلام کرد که این شورا و دولت فائز السراج غیر قانونی است.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر (پایتخت) نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.