سفارت آمریکادر لیبی بعد از محکومیت بین المللی اقدام ژنرال حفتر در اعلام خودمختاری و تعیین خود به عنوان حاکم جدید لیبی، مدعی شد مخالف این اقدام اوست. این درحالی است که پیشتر صرفاً به ابراز تأسف اکتفا کرده بود.
سفارت ایالات متحده آمریکا در طرابلس، پایتخت لیبی مدعی شد که واشنگتن تنها از دولت وفاق ملی لیبی حمایت میکند.
سفارتخانه آمریکا در لیبی امروز چهارشنبه اعلام کرد که سفیر آمریکا امروز با «فایز السراج»، رئیس دولت وفاق ملی تلفنی گفتوگو کرده است.
به گزارش الجزیره، سفیر آمریکا در لیبی طی این تماس تلفنی مدعی شده است که واشنگتن، با اقدام یکجانبه ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی در تعیین آینده سیاسی جدید برای این کشور مخالفت است.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شده است نهادهای مرتبط با توافق سیاسی در لیبی (توافق الصُخیرات ۲۰۱۵) از جمله دولت وفاق ملی (که برآمده از این توافق است)، تنها چارچوبی است که برای حکومت در لیبی مورد تأیید و حمایت جامعه بینالملل است.
ژنرال خلیفه حفتر که فرمانده نیروهای شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی لیبی» را فرماندهی میکند، بعد از نزدیک به یک سال و یک ماه حملات مداوم به شهر طرابلس و تلاش برای سرنگونی دولت وفاق ملی، دوشنبه شب این هفته (هشتم اردیبهشت) اعلام کرد که حاکم این کشور است. او طی این مدت نتوانست پایتخت رسمی و محل استقرار این دولت را به دست بگیرد.
او طی نطق تلویزیونی خود توافق صخیرات را عامل نابودی لیبی دانست و گفت که این توافق دیگر منسوخ شده و او حاکم لیبی خواهد بود.
سفارت آمریکا در لیبی پیشتر در واکنش به اقدام حفتر که نوعی کودتا بشمار میرود، ابراز تأسف کرده بود. با این حال، سازمان ملل و برخی از کشورهای دنیا از همان ابتدا تأکید کرده است که دولت وفاق ملی، تنها طرفی است که به رسمیت شناخته میشود و اقدام حفتر را محکوم میکند.
طی چند سال گذشته و با آغاز حملات نیروهای حفتر برای اشغال طرابلس در پانزدهم فروردین ۱۳۹۸، بجز یکی دو کشور، عموم کشورهای اروپایی و آمریکا موضع ثابتی در قبال این حملات نداشتهاند و حتی در بحبوحه حملات مداوم حفتر به طرابلس، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تماس با حفتر، از او حمایت کرده است.
این در حالی است که دولت وفاق ملی لیبی با نظارت مستقیم سازمان ملل بر گفتوگوهای طرفهای متخاصم لیبی و مشارکت کشورهای آمریکا و انگلیس و فرانسه، بر اساس توافق صخیرات (منطقهای در مغرب) به وجود آمده است.