رئیس دولت وفاق ملی لیبی امروز اعلام کرد که از تمامی طرحهای ابتکاری سیاسی برای دستیابی به راهکار مسالمتآمیز بحران کنونی استقبال میکند.
«فائز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی سهشنبه اعلام کرد که از تمامی طرحهای ابتکاری سیاسی برای دستیابی به راهکارهای مسالمتآمیز بحران کنونی به دور از درگیری و تحمیل واقعیت با استفاده از زور، استقبال میکند.
السراج همچنین همه طرفها و گروههای سیاسی را به مسئولیتپذیری برای پایان دادن به دودستگی و تسریع ازسرگیری گفتوگوهای سیاسی تحت نظارت سازمان ملل به منظور آمادگی برای مرحله آینده و توافق بر سر نقشه راه فراگیر، فراخواند.
طبق گزارش وبگاه «بوابة إفریقیا»، السراج گفته است که این نقشه راه میتواند از طریق اصلاح توافق سیاسی، تشکیل شورای ریاستی متشکل از رئیسجمهور، دو معاون و نخستوزیر و یا از طریق توافق بر سر قانون اساسی و برگزاری انتخابات سراسری در سریعترین زمان ممکن باشد.
دفتر اطلاعرسانی دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که این دعوت السراج در حالی است که دودستگی در نهادهای دولتی بیشتر شده است و برخی مسئولان در این نهادها به تنهایی تصمیمات سرنوشتساز برای کشور اتخاذ میکنند که فراتر از اختیارات آنهاست و همین امر مشکلات اقتصادی و مالی شهروندان را در سایه شیوع ویروس کرونا و استمرار تجاوزات علیه طرابلس و دیگر شهرهای لیبی، دو چندان میکند.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.