یک روزنامه ترکیهای نوشت که به دلیل آنچه آن را «استراتژی آنکارا در لیبی» خواند، نیروهای شرق لیبی در جنگ با نیروهای دولت در غرب لیبی، متحمل ضربات سختی شدهاند.
یک روزنامه ترکیهای طی یادداشتی به تمجید از استراتژی آنکارا در لیبی پرداخت و در زمانی که دولتهای عربستان، مصر و امارات در حال دخالت در امور این کشور هستند، به دخالت آنکارا نیز اذعان کرد.
روزنامه «ینی شفق» ترکیه نوشت که نیروهای سرتیپ بازنشسته «خلیفه حفتر» (فرمانده نیروهای شرق لیبی) که از جانب امارات، فرانسه و مصر و عربستان حمایت میشوند، به لطف استراتژی ترکیه در لیبی، متحمل ضربات سنگینی شدهاند.
این روزنامه به نوعی به مداخله ترکیه در امور لیبی اذعان و تایید کرد، معادله با چند کارزار در لیبی تغییر یافته است؛ در زمانی که آنکارا حمایت سیاسی شدیدی از دولت لیبی در طرابلس کرد. نیروهای ترکیه از مفهوم شیوه عملیات از طریق دریا استفاده کردند و ضمن اعزام کشتیهای جنگی به سواحل لیبی، اقدام به آموزش نیرپهای وابسته به دولت در طرابلس کردند. پهپاردهای ترکیه نیز نقش فعالی در نبردها داشتند و از خطوط امدادرسانی لجستیک به نیروهای حاضر در میدان نبرد، حفاظت کردند.
پایگاه خبری «عربی 21» با بازنشر این یادداشت نوشت: به فضل استراتژی و پشتیبانی ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی، حفتر در کنج قرار گرفت و قبائل اقدام به دور شدن از او کردند و برنامهریزی نظامی صورت گرفته در این راستا، موفقیت بزرگی را محقق ساخت.
در این میان، گامی که در استراتژی ترکیه در لیبی از همه مهمتر بود، ایجاد یک «منطقه اقتصادی انحصاری» در توافق بر سر ترسیم مرزهای دریایی با دولت طرابلس بود. ترکیه برای اداره این منطقه و فعالیتهای آموزشی، یک مقام نظامی با درجه ژنرال را مامور کرد و مفهوم عملیات دریایی، هوایی و زمینی مشترک را در لیبی رامحقق ساخت.
در این یادداشت آمده است: نیروهای ترکیه ماموریت دریایی در لیبی را با شش کشتی در سواحل لیبی انجام دادند در حالی که ارتش آموزش دیده لیبی در حال انجام عملیات با مشارکت پهپادهای ترکیه بودند.به منظور حفظ موفقیت این عملیاتها، با سیستم انتقال و امدادهای دریایی بدون وقفه، تداوم این عملیاتها حفظ شد.
«فخر الدین آلتان» رئیس اداره ارتباطات در ریاست جمهور ترکیه، سه شنبه پیش گفت که خلیفه حفتر به فضل پشتیبانی ترکیه از دولت لیبی، توان خود را از دست داده است.
وی طی پستی در توئیتر نوشتبر ضرورت بازنگری کلیه نیروهای حامی از حفتر بر مواضع خود و حمایت از دولت قانونی لیبی برای تحقق صلح و ثبات در این کشور، تاکید کرد.
آلتان تاکید کرد که ترکیه همچنان به وعدهها و تعهدات خود با وجود حضور عناصری که ثبات منطقه را متزلزل میکنند، پایبند خواهد ماند.
زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.