نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی در غرب لیبی از فرار شبهنظامیان تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر از شهر سرت واقع در حد فاصل بین طرابلس و بنغازی خبر دادند.
نیروهای دولت وفاق ملی(غرب لیبی) پس از آزادسازی دو شهر بنی ولید و ترهونه، اکنون از عقبنشینی نیروهای تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر از شهر سرت واقع در حد فاصل بین طرابلس و بنغازی خبر دادند.
شهر سرت طی سالهای گذشته در اشغال داعش بود و این گروه تروریستی، آن را مرکز خلافت خود در شمال آفریقا قرار داده بود که با پیشرویهای ارتش تحت امر دولت وفاق ملی این شهر سقوط کرد ولی بعدها حفتر این شهر را اشغال کرد.
عملیات «برکان الغضب» وابسته به نیروهای دولت وفاق ملی در بیانیهای اعلام کردند که سرشناسان شهر سرت پیشنهاد تحویل شهر به نیروهای دولت وفاق ملی را ارائه کردهاند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، روز جمعه نیروهای دولت وفاق ملی همچنین از آزادسازی شهر ترهونه واقع در غرب طرابلس به عنوان یکی از مقرهای اصلی نیروهای حفتر خبر دادند.
نیروهای دولت وفاق ملی همچنین اعلام کردند که وارد شهرک بنیولید در جنوب ترهونه شده و مقادیر زیادی از مهمات و تجهیزات نظامی متعلق به نیروهای حفتر را به تسلط خود درآوردهاند.
از سوی دیگر «احمد المسماری» سخنگوی نیروهای حفتر اعلام کرد که نیروهای آنها تسلیم فشار کشورهای بزرگ برای برقراری آتشبس و ازسرگیری نشستهای کمیته نظامی ۵+۵ برای موفقیت روند سیاسی، اقتصادی و امنیتی شده است.
او در یک کنفرانس خبری مدعی شد که نیروهایشان به دلیل دور کردن شبح جنگ از طرابلس و در امان ماندن این شهر از اصابت گلوله و خمپاره، تا مسافت ۶۰ کیلومتری عقبنشینی کردهاند.
لیبی بیش از پنج سال است که دو دولت و دو ارتش دارد؛ دولت وفاق ملی در طرابلس (غرب) و دولت طبرق در شهر طبرق (شرق لیبی). دولت طبرق که از آن بیشتر به عنوان دولت موازی یا دولت کودتا یاد میشود، برخلاف دولت وفاق ملی به رسمیت شناخته نشده و طی این سالها از حفتر حمایت کرده است.
حفتر ۱۵ فروردین ۹۸ طی پیامی صوتی به نیروهای تحت امر خود دستور حمله به طرابلس با هدف اسقاط دولت وفاق ملی را صادر کرد ولی طی این مدت به رغم دریافت حمایتهای سیاسی و تسلیحاتی از مصر، امارات و عربستان سعودی موفق به سیطره بر این شهر نشد.