وزرای خارجه فرانسه، آلمان، مصر و اردن در بیانیهای مشترک ضمن موضعگیری علیه طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال سی درصد کرانه باختری، درباره پیامدهای آن هشدار دادند.
در ادامه مخالفتهای جهانی با طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال بخشهای بزرگی از اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری، چهار کشور فرانسه، آلمان، مصر و اردن بیانیهای مشترک صادر کردند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزرای خارجه چهار کشور سهشنبه در این بیانیه اعلام کردند که درباره چگونگی احیای «تعامل مفید» بین اسرائیلیها و فلسطینیها گفتوگو کرده و از هرگونه تلاشی برای برگزاری مذاکرات حمایت میکنند.
در این بیانیه که بعد از نشست ویدئوکنفرانسی چهار وزیر، توسط وزارت خارجه آلمان منتشر شد، آمده است: «ما همنظر هستیم که الحاق هر بخشی از اراضی فلسطینیان که در سال ۱۹۶۷ اشغال شده، نقض قوانین بینالمللی است و بنیانهای فرایند صلح را به خطر میاندازد».
به نوشته رویترز، این چهار کشور تاکید کردند: «ما هیچ تغییری در مرزهای ۱۹۶۷ را که مورد توافق طرفهای درگیر نباشد، نمیپذیریم. ما همچنین توافق داریم که چنین گامی میتواند پیامدهای جدی برای امنیت و ثبات در منطقه داشته باشد، و مانع بزرگی بر سر مسیر تلاشها جهت دستیابی به صلح عادلانه و فراگیر است».
وزرای خارجه آلمان، فرانسه، اردن و مصر در پایان خاطر نشان کردند که اجرای طرح اشغال همچنین میتواند عواقبی را برای روابط آنها با رژیم صهیونیستی داشته باشد.
پیش از این نیز «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس در تماس تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی مجدد از طرح تلآویو برای اشغال سی درصدی کرانه باختری، از او خواست این طرح را کنار بگذارد.
کابینه تلآویو پیشتر وعده داده بود روز یکم جولای تاریخ اجرای طرح اشغال خواهد بود اما به نوشته هاآرتص دلیل عدم اجرای این طرح در آن روز، این بود که طرح مذکور از ابتدا بیشتر به عنوان وسیلهای برای انحراف توجهات از پروندههای فساد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی طراحی شده بود.