سفیر سودان در آمریکا در یک مصاحبه با تکرار درخواست از واشنگتن برای حذف خارطوم از لیست کشورهای حامی تروریسم اعلام کرد، سودان در حال حاضر نمی‌تواند با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کند.



«نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا در مصاحبه با رسانه آمریکایی ضمن تکرار اتهام‌زنی‌های آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها علیه ایران، خواستار حذف سودان از فهرست واشنگتن برای «کشورهای حامی تروریسم» شد.

نشریه «نیوزویک» مصاحبه‌ای با «نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا ترتیب داده و نظرات او را درباره عادی‌سازی امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی و احتمال برقراری روابط رسمی بین خارطوم و تل‌آویو جویا شد.

در گزارش این رسانه آمریکایی ابتدا به تحرکات دولت دونالد ترامپ به منظور تشویق کشورهای مختلف برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و سفر چندی قبل مایک پلمپئو وزیر خارجه آمریکا از فلسطین اشغالی به سودان اشاره کرد.

نیوزویک نوشت: «توافق (عادی‌سازی بین) اسرائیل-سودان، موضوعی قریب‌الوقوع نیست اما پامپئو در آنچه که اولین پرواز مستقیم از تل‌آویو به سودان خواند، به این کشور رفت و یک سیگنال دیپلماتیک مهم ارسال کرد».

«نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا در پاسخ به سوال این رسانه درباره توافق عادی‌سازی امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی که محکومیت و مخالفت شدید فلسطینیان را به دنبال داشته است، اعلام کرد سودان از هر توافقی که باعث «صلح در منطقه» شود، حمایت می‌کند.

وی مدعی شد: «به عنوان یک بانی صلح من معتقدم که هر آنچه برای صلح خوب باشد، برای منطقه هم خوب خواهد بود. این منطقه بیش از هر چیز دیگری به صلح نیاز دارد اما این صلح باید فراگیر و شامل همه بشود».

سفیر سودان در آمریکا با اذعان به مخالفت‎‌های داخلی در کشورش با توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: «امروز با توجه به شرایطی که وجود دارد، سخت است که مردم سودان آماده و مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل باشند. این یک موضوع بسیار چالشی است و مردم سودان برای بررسی مزایا و معایب آن به زمان نیاز دارند. البته این را هم بگویم که مسائل مربوط به انگیزه‌ها و عواید (انجام توافق عادی سازی با اسرائیل) هم موضوع مهمی است».

به گفته این مقام سودانی، «انگیزه‌ها و عواید (عادی‌سازی روابط با اسرائیل) باید شامل فلسطینیان هم بشود».

ساتی تصریح کرد: «موضوع فلسطین برای ما برای ۷۰ سال وجود داشته است و حل نشده است. تداوم این موضوع به نفع هیچ کسی نیست. هر ایده جدیدی برای حل کردن آن، قطعا مورد استقبال واقع می‌شود البته با لحاظ کردن برخی واقعیات خاص».

وی با رد این مساله که رهبران کشورهای عربی در حال به حاشیه راندن موضوع فلسطین هستند، گفت: «به اعتقاد من همه اعراب از موضوع فلسطین حمایت می‌کنند اما برخی از آنها مجاب شده‌اند که به تغییر استراتژی نیاز است. ثابت شده که یک استراتژی مقابله دائمی، بی‌ثمر و حتی غیرسازنده بوده است».


«نورالدین ساتی» سفیر سودان در آمریکا

 

سفیر سودان در این مصاحبه از اتخاذ موضع درباره «معامله قرن»، طرح سازش پیشنهادی دولت ترامپ در قبال فلسطین اجتناب کرد و به گفتن این جمله بسنده کرد: «ما داریم پشت درهای بسته روی این موضوع کار می‌کنیم».

سفیر سودان در آمریکا در مصاحبه با نیوزویک، به ایراد اتهام‌هایی علیه ایران پرداخت و اظهارات بی‌اساس آمریکایی‌ها، سعودی‌ها و صهیونیست‌ها را تکرار کرد.

ساتی مدعی شد: «هیچ تردیدی نیست که سیاست‌های هژمونی‌خواهانه ایران، تهدیدی برای صلح و ثبات در منطقه است. وقتی ما به وضعیت عراق، لبنان و یمن نگاه می‌کنیم ما دست ایران را مشاهده می‌کنیم. این واقعا یک تهدید بزرگ است اما شاید تنها تهدید نباشد».

این اظهارات در حالی مطرح شده که طی سال‌های اخیر بارها رسانه‌های بین‌المللی از حضور نظامیان مزدور سودانی در یمن در حمایت از تجاوزات ائتلاف سعودی- اماراتی خبر داده‌اند.

سفیر خارطوم در واشنگتن در بخش دیگری از مصاحبه با این رسانه آمریکایی، از درخواست سودان از آمریکا برای خارج کردنش از «فهرست کشورهای حامی تروریسم» هم سخن گفت.

آمریکا از سال ۱۹۹۳ به بهانه حمایت سودان از گروه‌های مقاومت حماس و حزب‌الله، این کشور آفریقایی را در این لیست قرار داد.

به دنبال اعتراضات سال ۲۰۱۹ در سودان که با حمایت ارتش به برداشته شدن «عمر البشیر» از ریاست جمهوری انجامید، روابط این کشور با آمریکا و رژیم صهیونیستی دستخوش دگرگونی شد.

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان ۲۲ فروردین ۹۸ در پی گسترش اعتراضات مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن یک شورای نظامی به رهبری «عبدالفتاح البرهان» قدرت را به دست گرفت.

این شورا مورد حمایت عربستان سعودی، امارات و مصر قرار گرفت پس از آن معترضان خواستار آن شدند که این شورای نظامی قدرت را به دولتی مدنی تحویل دهد و به دنبال آن شورای حاکمیتی انتقالی سودان به ریاست البرهان و دولت موقت به نخست‌وزیری «عبدالله حمدوک» تشکیل شد.

سفیر سودان در آمریکا درباره لزوم خارج شدن این کشور از لیست تروریستی گفت: «از مدت‌ها قبل باید این کار صورت می‌گرفت. فهرست کشور حامی تروریست، لکه ننگی است و مردم سودان دوست دارند که برداشته شود چون این موضوع در نتیجه اقدامات رژیمی که مردم علیه آن مبارزه کرده و از دستش خلاص شده‌اند، حادث شده بود».

وی افزود: «آنها (مردم سودان) برداشته شدن از ایت فهرست را احیای وجهه خودشان نزد جامعه جهانی می‌بینند و حداقل کاری هم که خواهد کرد، باز کردن مسیر برای روابط عادی با ایالات متحده و توانمندسازی سودان برای منتفع شدن از جاری شدن تعاملات تجاری، سرمایه گذاری‌ها و کاسته شدن از بدهی‌ها است؛ مسائلی که تاکنون از سودان سلب شده است».

نیوزویک در این بخش از گزارش مصاحبه خود با نورالدین ساتی نوشت: «برخی رسانه‌ها گزارش دادند که شاید ایالات متحده موضوع عادی سازی روابط با اسرائیل را به برداشته شدن سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم مرتبط کند. ساتی و دولتش تاکید کرده‌اند که انجام چنینی کاری برای هیچ یک از طرف‌های این موضوع، مفید نخواهد بود».

سفیر سودان در آمریکا در این باره به نیوزویک گفت: «موضع سودان درباره این موضوع به طور شفاف توسط دولت انتقالی بیان شد. به نظر من، برداشته شدن از فهرست کشورهای حامی تروریست و دیگر اقدامات مثبت متعاقب آن باید  به عنوان مشوق باشد نه اینکه این موضوعات مشروط به دیگر مسائل باشند».

در هفته‌های اخیر در خبرها آمده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال ادامه رایزنی‌ها با دیگر کشورهای عربی به ویژه بحرین و سودان هستند تا پیش از امضای توافق سازش این رژیم با امارات در واشنگتن، توافقی با این دو کشور درباره عادی‌سازی روابط با تل‌آویو حاصل شود.

در همین بین اما «عمر قمر الدین» وزیر خارجه سودان در مصاحبه‌ای به جریان سفر مایک پامپئو در تاریخ چهارم شهریور به خارطوم پرداخت، تاکید کرد که «آمریکا می‌خواهد در ازای هیچ، با اسرائیل صلح کنیم».

وزیر خارجه سودان به روزنامه «التیار» این کشور گفت که «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان در دیدار با وزیر خارجه آمریکا از او پرسید که در ازای سازش با اسرائیل، قرار است چه منافع اقتصادی عاید سودان شود و حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم چه زمانی انجام خواهد گرفت اما پامپئو پاسخ داده بود که دولت آمریکا در این باره با طرف اسرائیلی مشورت کرده و سپس پاسخ خواهد داد.

قمر الدین افزود، مایک پامپئو در این سفر هیچ بازه زمانی برای حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم مشخص نکرد و به طور واضح قول چنین اقدامی را نداد و در خصوص کمک‌های مالی آمریکا نیز مطالبی بیان کرد که به گفته وزیر خارجه سودان «ارزش گفتن ندارد».


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران