کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با اعلام مهاجرت دهها نفری از منطقه تیگرای به سمت سودان از زمان آغاز درگیریهای شدید، هشدار داد یک بحران انسانی تمام عیار در اتیوپی در حال وقوع است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل امروز سهشنبه هشدار داد یک بحران انسانی گسترده در اتیوپی در حال وقوع است.
به گزارش «رویترز»، این آژانس با اعلام این که تاکنون بیش از ۲۷ هزار نفر از درگیریها در اتیوپی به سودان گریختهاند، افزود سرعت مهاجرت، چهار هزار نفر در روز است که میتواند نشان دهنده جابجایی گسترده در داخل منطقه تیگرای هم باشد.
نخستوزیر اتیوپی امروز سهشنبه با شورشی خواندن نیروهای جبهه آزادیبخش خلق تیگرای، گفت مهلت آنها برای زمین گذاشتن سلاحهایشان به پایان رسیده و این زمینه را برای فشار نهایی به مرکز منطقه تیگرای مهیا کرده است.
«بابر بلوچ» سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: این نهاد هشدار میدهد یک بحران انسانی تمام عیار با فرار هزاران نفر در روز از منطقه تیگرای برای پناه گرفتن در شرق سودان در حال وقوع است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در آمادهباش است تا در صورت فراهم شدن دسترسی و امنیت، کمک کند.
«ینس لارک» سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هم در جلسهای توجیهی در ژنو گفت: ممکن است جابجاییهای گستره درون منطقه تیگرای رخ دهد که قطعاً باعث نگرانی است و ما تلاش میکنیم بهترین راه ممکن را آماده کنیم.
حدود دو هفته است که درگیری مسلحانه بین ارتش اتیوپی و جبهه آزادی بخش مردم تیگرای در این منطقه آغاز شده است.
جبهه مردمی قبل از روی کار آمدن «آبی احمد علی» در سال ۲۰۱۸ که اولین نخست وزیر از قوم «اورومو» اتیوپی است، حدود ۳ دهه حیات سیاسی در این کشور را در کنترل خود داشت. اورومو، بزرگترین قوم در اتیوپی با ۳۴.۹ درصد جمعیت ، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر است ،در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین قوم بزرگ این کشور است.
ماجرا از آنجا آغاز شد که آبی احمد علی، نخستوزیر اتیوپی در پی تشدید اختلافات قدیمی با منطقه تیگرای، چهارم نوامبر جاری نیروهای ارتش و هواپیماهای جنگی خود را به این منطقه اعزام کرد و ارتش آن تصریح کرد که ناچار شده است «جنگی ناخواسته و بیفایده» را در منطقه تیگرای آغاز کند. نخستوزیر اتیوپی رهبران تیگرای را به تضعیف اصلاحات دموکراتیک خود متهم میکند.
آبی احمد پس از تصدی نخستوزیری در سال ۲۰۱۸، از اصلاحات سیاسی فراگیری خبر داد که همین اصلاحات دستیابی او به جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۹ را تضمین کرد اما گویا این اصلاحات موجب به حاشیه رانده شدن حزب حاکم در تیگرای شد که پیشتر کنترل حاکمیت در اتیوپی را در دست داشت.