جنگ هاي فرسايشي در سومالي طي دو دهه اخير، سبب افزايش قابل توجه موارد ابتلا به بيماري هاي رواني صعب العلاج در اين کشور آفريقايي شده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه تلويزيوني الجزيره قطر روز دوشنبه در گزارشي با اعلام اين مطلب مي افزايد:
آنچه رنج هاي اين بيماران را تشديد مي کند، نبود دارو و درمان کافي و مناسب است. از اين گذشته، بسياري از بيماران رواني از توجه و رسيدگي از سوي خانواده هايشان هم محروم شده اند زيرا جنگ، خانواده هاي آنان را به اردوگاه هاي آوارگان کشانده است.
بسياري از اين بيماران رواني را مي توان در کوچه و خيابان هاي شهر "موگاديشو" پايتخت سومالي مشاهده کرد که متاسفانه به محض شروع درگيري و نبرد، اولين قربانيان همين افراد هستند که هيچ سرپناهي براي حمايت از جان خود ندارند.
بارها اين بيماران از سوي يکي از طرف هاي درگير در جنگ دستگير و به جاسوسي براي طرف مقابل متهم شده اند و حتي به زندان افتاده اند. عده زيادي از اين بيماران رواني، جوانان کم سن و سالي هستند که از ابتداي عمر، هرگز روي آرامش را در کشور خود نديده اند.
صداي هميشگي تير اندازي و گلوله هاي توپ و خمپاره که در همه ساعات شبانه روز به گوش مي رسد، همراه با بيکاري گسترده در اين کشور و از هم پاشيدن خانواده ها به علت جنگ، از مهم ترين علل افزايش تعداد بيماران رواني در اين کشور است.
يکي از روانپزشکان مرکز معالجه بيماران رواني مي گويد: 85 درصد افرادي که در اين مرکز درمان مي شوند، هرگز کسي براي خبرگيري از آنان يا باز گرداندنشان به خانواده مراجعه نمي کند. در امر رسيدگي به بيماران رواني در سومالي، هيچ خبري از سازمان هاي منطقه اي و بين المللي نيست. در اين گونه مراکز، کودکان معلول و بيماري وجود دارند که هيچ کس حتي نام آنان را هم نمي داند و از گوشه خيابانها به اين مراکز آورده شده اند.