يك مسئول ليبيايي اعلام كرد كه كشورش ميانجيگري برخي كشورهاي غربي براي حل اختلافات با سوئيس را نپذيرفت.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "المحيط "، يك مسئول ليبيايي كه نخواست نامش فاش شود، گفت ليبي ميانجيگري كشورهاي غربي براي حل اختلافات با سوئيس را نپذيرفته است.
وي افزود: همه مي دانيم كه سوئيس تلاش مي كند تا برخي از شركاي غربي ليبي مانند فرانسه و ايتاليا را براي ايجاد راه حلي در بحران طرابلس و برن، متقاعد كند.
وي گفت: "سيلويو برلوسكني "، نخست وزير ايتاليا و "نيكلا ساركوزي "، رئيس جمهور فرانسه كه هر دو از دوستان "معمر قذافي "، رهبر ليبي و از همپيمانان اصلي او در غرب محسوب مي شوند، تلاش كردند در اين بحران ميانجيگري كنند، اما "قذافي " ميانجيگري آنها را نپذيرفته و بر دريافت غرامت از سوئيس، عذرخواهي رسمي اين كشور و محاكمه كساني كه پسرش را در ژنو دستگير كرده اند، اصرار دارد.
روابط ليبي و سوئيس پس از آن تيره شد كه "معتصم بلال القذافي "، معروف به "هانيبال قذافي " و همسرش در سال 2008 در هتلي در ژنو به اتهام بد رفتاري با دو خدمتكار خود براي مدت كوتاهي بازداشت شدند.
دادستان ژنو در سپتامبر سال گذشته به علت اينكه دو خدمتكار فرزند قذافي شكايت خود را پس گرفتند، پرونده را بسته اعلام كرد.
به دنبال بازداشت فرزند قذافي در سوئيس،ليبي كمكهاي نفتي خود را به سوئيس قطع كرد و بيش از 5 ميليارد دلار از دارايي خود را از بانكهاي اين كشور خارج كرد، همچنين ليبي دو بازرگان سوئيسي را به اتهام رعايت نكردن قوانين اقامت ، بازداشت كرده است.
دولت سوئيس نيز اخيرا اعلام كرد كه ليبي به نشست سال آينده مجمع جهاني اقتصاد كه در سوئيس برگزار ميشود، دعوت نميشود.
اين نشست در ژانويه سال 2010 در تفريحگاه داووس در شرق سوئيس برگزار ميشود و تازمانيكه روابط دو كشور عادي نشود و به حالت طبيعي بازنگردد، ليبي به اين نشست دعوت نخواهد شد.