سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی تصریح کرد که این منصفانه نیست که آدیسآبابا، توافقنامه 1959 در خصوص تخصیص سهم آبه به مصر و سودان را بپذیرد.
«دینا مفتی» سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی درباره تنش به وجود آمده میان کشورش و دو کشور مصر و سودان بر سر پرونده سد «النهضه» گفت که این منصفانه نیست که ما توافقنامه سال ۱۹۵۹ درباره تخصیص سهمآبه به مصر و سودان را بپذیریم.
در سال ۱۹۵۹ مصر و سودان با اعماال اصلاحاتی در مفاد توافقنامه سال ۱۹۲۹ توافق کردند که مصر ۸۷ درصد از جریان ۸۴ میلیارد متر مکعبی آب نیل مورد استفاده قرار دهد.
به نوشته پایگاه خبری «الجزیره»، وی افزود: برخی طرفها هستند که نقش فعال اتحادیه آفریقا در بحران سد النهضه را نمیپذیرند. هرگونه اختلاف درباره این پرروند باید بین طرفهای سهگانه حل و فصل شود.
وی درباره اقدام سودان مبنی بر شکایت از اتیوپی گفت: اقدام سودان در ارائه شکایت علیه اتیوپی فایدهای نخواهد داشت و ما ماهیت این اتهام را نمیدانیم.
سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی تاکید کرد که مذاکرات کنونی تنها درباره آبگیری و راهاندازی سد النهضه است اما تقسیم سهمآبه در دورههای آتی ببری خواهد شد.
احداث و آبگیری سد النهضه توسط اتیوپی، به یکی از بزرگترین چالشهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مصر و سودان تبدیل شده و آن طور که دولتمردان مصری میگویند، در صورت نهایی شدن آن میتواند به یک بحران فراگیر برای مصر و سودان و نسلهای آینده این کشورها تبدیل شود.
«عبدالفتاح السیسی» در سال ۲۰۱۵ به هنگام امضای توافق (البته ناکام) با اتیوپی درباره سد النهضه ضمن استقبال از رشد و توسعه این کشور گفته بود: «مردم اتیوپی به خاطر داشته باشند که حیات و زندگی مردم مصر به رود نیل وابسته است».