رييس جمهوري اسلامي ايران در پنجمين و آخرين مرحله از سفر دوره اي خود به پنج کشور آمريکاي لاتين و افريقا اوايل بامداد روز پنچشنبه پنجم آذرماه جاري به وقت محلي وارد فرودگاه بين المللي داکار پايتخت سنگال شد.
دکتر محمود احمدي نژاد در بدو ورود به فرودگاه، مورد استقبال عبدالله واد رييس جمهور و اعضاي دولت و ساير مقامات سنگال قرار گرفت.
پس از انجام تشريفات رسمي، مراسم استقبال و خواندن سرود ملي دو کشور، کاروان هيات ايراني که در پيشاپيش آنها خودروي حامل رييس جمهور حرکت مي کرد، فرودگاه را به مقصد مجتمع محل اقامت که به نام مجتمع فهد و در ساحل زيباي اقيانوس اطلس بود، ترک کرد.
خبرنگاران ايراني پس از ساعتي استراحت در هتل براي انجام برنامه هاي از پيش تعيين شده زودتر از هيات عاليرتبه سياسي ايران عازم کاخ رياست جمهوري سنگال شدند.
شمار زيادي از مردم شهر داکار پايتخت سنگال براي استقبال در مسير حرکت دکتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري در خيابان هاي منتهي به کاخ رياست جمهوري سنگال حضور يافته بودند.
استقبال کنندگان با انواع و اقسام سازهاي کوبه اي که در دست داشتند و همچنين با در دست داشتن پرچم هاي ايران و سنگال و پوشيدن تي شرت هايي که تصاوير روساي جمهور دو کشور بر روي آنها حک شده بود، به ابراز شادماني مي پرداختند.
حضور گسترده مردم اين شهر اعم از پير و جوان و زن و مرد حاضر در مسير رييس جمهوري ايران، با سر دادن سرود هاي بومي و رقص محلي، جلوه زيبايي به مراسم استقبال از دکتر احمدي نژاد بخشيده بودند.
زماني که کاروان خودروهاي حامل رييس جمهوري و هيات همراه با اسکورت پليس در مسير اصلي رسيدن به کاخ رياست جمهوري سنگال قرار گرفت، بر اثر ازدحام جمعيت تردد در اين مسير به کندي انجام شد و رييس جمهوري ايران با تاخير به محل مذاکرات رسيد.
دکتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران در بدو ورود به کاخ رياست جمهوري سنگال با ديدن مردمي که از ساعت ها قبل منتظر ورودش بودند و در مقابل اين محل براي استقبال از وي تجمع کردند، براي دقايقي کوتاه حاضر شد و به ابراز احساسات آنان پاسخ داد.
استقبال جمعيت به حدي بود که مراسم استقبال را تحت الشعاع خود قرار داده بود.
عبدالله واد رئيس جمهوري سنگال که در ساختمان اصلي کاخ منتظر ورود همتاي ايراني اش بود، پس از مشاهده حضور دکتر احمدي نژاد در جمع مردم از داخل کاخ بيرون آمده و به رئيس جمهوري ايران براي پاسخ به ابراز احساسات مردم پيوست.
روساي جمهوري ايران و سنگال براي دقايقي در ميان مردم حاضر شدند و با تکان دادن دست، احساسات آنان را پاسخ دادند، مردم نيز با سردادن شعارهايي به دو رئيس جمهور خوش آمد گفتند.
در پايان نشست مشترک دو رييس جمهور، بيانيه مشترکي شامل تاکيد بر رايزني هاي مستمر و تحکيم روابط دو کشور صادر شد.
در اين بيانيه که در داکار تنظيم شد، آمده بود: روساي جمهوري دو کشور به منظور پيگيري منظم همکاري ها و مناسبات بر برگزاري کميسيون مشترک همکاري هاي ايران و سنگال تاکيد کردند و به وزراي ذيربط دستور دادند تا مقدمات برگزاري چهارمين اجلاس را در تهران در فوريه 2010 برابر با بهمن ماه 1388 فراهم کنند.
در بند ديگري از بيانيه مذکور طرفين بر اهميت صلح و ثبات به عنوان عامل اساسي براي توسعه و پيشرفت تاکيد کرده و از تلاش هاي انجام شده توسط سازمان هاي منطقه اي و بين المللي براي استقرار صلح در مناطق مختلف جهان قدرداني کردند.
همچنين دو کشور بر ضرورت فعال تر ساختن سازمان کنفرانس اسلامي براي حل و فصل مشکلات جهان اسلام تاکيد کردند.
رييس جمهوري اسلامي ايران از عبدالله واد رييس جمهوري سنگال براي سفر به ايران دعوت کرد، اين دعوت با خرسندي پذيرفته شد و زمان انجام آن از طريق مجاري ديپلماتيک تعيين مي شود.
پس از پايان ملاقات ها و مذاکرات خصوصي دو رييس جمهور، هيات ايراني براي آماده شدن جهت بازگشت به تهران عازم مجتمع اقامتي ملک فهد شد.
راننده خودرو حامل خبرنگاران در مقابل يک بازار محلي که صنايع دستي و چوبي اين کشور در آن محل تهيه و عرضه مي شد، توقف کرد و اهالي رسانه براي خريد وارد بازار شدند.
اين مکان، اصلي ترين بازار صنايع دستي، لوازم و تنديس هاي چوبي است که با استفاده از چوب و به وسيله دست هنرمندان اين کشور ساخته و عرضه مي شود.
در اين مکان، مي توان هر چيزي را با جنس چوب تهيه کرد و در کنار آن کيف و ساک هاي دستي زيبايي که از جنس پوست مار، کروکوديل و هشت پا است نيز براي خريد پيدا مي کنيد.
در داکار پايتخت سنگال آن چيزي که بيش از همه به چشم مي آيد، تاکسي زرد سمند است که گوي سبقت را از ديگر همتايان خود در اين کشور ربوده. شمار زيادي از مردم اين کشور خودروي ملي ايراني سوار مي شوند و از داشتن اين خودروي شيک و تقريبا ارزان قيمت لذت مي برند، البته اين به لطف حضور قدرتمند کارخانه توليد سمند در اين کشور فراهم شده است.
رانندگان اين خودروها در مسير نزديک مجتمع اقامتي ملک فهد جمع شده و با پوشيدن تي شرت هايي که روي آن، آرم شرکت ايران خودرو و تصويري از خودروي سمند حک شده بود، به رييس جمهور و ديگر مسوولان ايراني خوش آمد مي گفتند.
جمهوري سنگال با 196 هزار و 190 کيلومتر مربع مساحت در آفريقاي غربي و در حاشيه اقيانوس اطلس، ميانگينه بيسائو و موريتاني واقع شدهاست.
192 هزار کيلومتر مربع از اين سرزمين را خشکي و چهار هزار و 190 کيلومتر مربع از آن را آب فرا گرفته است.
اين کشور از سمت شمال با موريتاني، از شرق با مالي و از با گينه و گينه بيسائو مرز مشترک دارد. از سوي ديگر، کشور گامبيا به طول 740 کيلومتر چون زبانهاي در داخل سنگال قرار گرفته است.
سنگال سرزمين کم ارتفاعي است که بخش اعظم آن را علفزارهاي ساوان واستپ ميپوشاند آب و هواي اين سرزمين در سواحل و نواحي مرتفع معتدل ولي در استپها گرم و خشک است.
اين کشور 11 ميليون و 658 هزار نفر جمعيت دارد که به زبان فرانسوي صحبت مي کنند، خط آن لاتين است ولي بخش زيادي از مردم به زبان محلي ولوف و پولار حرف مي زنند ، واحد پول اين کشور سي اف اي است و حدود 92 درصد از مردم اين شکور مسلمان اهل تسنن هستند.