هزاران نفر از مردم شهرهای مختلف سودان در اعتراض و محکومیت سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به خارطوم، تأکید کردند قدس، فروشی نیست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پس از سفر الی کوهن وزیر خارجه رژیم موقت صهیونیستی به خارطوم، هزاران نفر از مردم سودان امروز یکشنبه تجمعهای اعتراضی علیه عادیسازی روابط این کشور با صهیونیستها برگزار کردند.
شبکه قدس گزارش داد، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی علیه عادیسازی و در حمایت از قدس، مسئله فلسطین و مردم این کشور، سفر کوهن به خارطوم را محکوم و مردود اعلام کردند.
تظاهرات کنندگان شعارهایی مانند «نه صلح، نه مذاکره و نه به رسمیت شناختن»، «قدس متعلق به ماست»، «عادیسازی، خیانت است»، «فلسطین فروشی نیست»، «خارطوم به قدس خیانت نخواهد کرد» و «حاکمان خائن، نماینده ما نیستند» سر دادند.
این اعتراضات بنا به درخواست ائتلاف موسوم به «سودانیون ضد التطبیع» (سودانیها مخالف عادیسازی هستند» برگزار شد تا به عبدالفتاح البرهان اعمال فشار کنند و بتوانند مانع از عادیسازی روابط تلآویو-خارطوم شوند.
منابع دولتی در سودان پنجشنبه گذشته خبر دادند که یک هیأت متعلق به رژیم موقت صهیونیستی وارد خارطوم شده است.این سفر، بخشی از سفرهای متقابل بین مسئولان سودان و رژیم صهیونیستی است و در جریان آن، روند حصول توافق عادیسازی روابط و امضای آن بررسی خواهد شد.
در همین ارتباط، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان خرداد ماه گذشته گفت که روابط این کشور با تلآویو ادامه دارد. البرهان درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات و روابط با رژیم موقت صهیونیستی گفت: «این روابط قطع نشده که ما بگوییم ازسرگرفته میشود».
لبرهان پیشتر با دفاع از اقدام خود برای برقراری روابط با تلآویو، مدعی شده بود که این کار به نفع کشور و ملت سودان است. در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی بود که کاخ سفید اعلام کرد رژیم صهیونیستی و سودان، با میانجیگری دولت وقت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، روابط دیپلماتیک را از سر گرفته شد.
در همین ارتباط «نصر الدین عبدالباری» وزیر دادگستری دولت انتقالی سودان همزمان با حضور «استیون منوشین» وزیر خزانهداری سابق ایالات متحده آمریکا، دیماه سال گذشته، در خارطوم توافق موسوم به «آبراهام» (عادیسازی روابط با تلآویو) را امضاء کردند؛ اما تا امروز، هیأتهای رسمی دولت سودان و کابینه تلآویو با یکدیگر دیدار رسمی نداشتهاند.
سودان در حالی توافق آبراهام را امضاء کرد که واشنگتن به این کشور وعده سرمایهگذاریهای هنگفت در بسیاری از پروژههای زیرساختی را داده بود؛ اما منابع مطلع میگویند که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.