مسئول سازمان بهداشت جهاني در افريقا بر ضرورت افزايش تلاشها در زمينه مبارزه
با بيماري مهلک ايدز در قاره سياه تاکيد کرد.
لوئيس گومز سامبو، مدير منطقه اي سازمان بهداشت جهاني در افريقا، در پيام خود به مناسبت روز جهاني مبارزه با ايدز تاکيد کرد جامعه بين المللي و به ويژه دولتهاي افريقايي بايد توجه بيشتري به مبارزه با ايدز در قاره سياه داشته باشند و به تعهداتي که در گذشته در اين زمينه داده اند عمل کنند.
اين مسئول سازمان بهداشت جهاني با تاکيد بر اينکه حدود دو سوم مبتلايان به بيماري ايدز در حال حاضر در کشورهاي افريقايي زندگي مي کنند خاطر نشان کرد ما از همه فعالان بخش بهداشت در جهان درخواست مي کنيم که از هر فرصتي براي اگاه سازي و اطلاع رساني بيشتر در پيشگيري از ابتلا به ايدز و مبارزه با اين بيماري همه گير استفاده کنند.
از ميان دو ميليون و هفتصد هزار مورد جديد که در سال دو هزار و هفت در سطح جهاني به ويروس اچ آي وي الوده شده اند، حدود يک ميليون و هفتصد هزار نفر در قاره افريقا زندگي مي کنند اين در حالي است که در سالهاي اخير پيشرفتهاي نسبتا خوبي در بخش بهداشت کشورهاي افريقايي در زمينه پيشگيري از ابتلا به ايدز، دسترسي به داروهاي ضد ايدز و مقابله با اين بيماري حاصل شده است.
اين مسئول سازمان بهداشت جهاني خاطر نشان کرد تنها در عرض يک سال شمار کلي پرستاران و پزشکاني که در قاره افريقا در زمينه مبارزه با ايدز فعاليت مي کنند پنجاه درصد افزايش يافته است و اجراي ابتکارهاي ابداعي در اين زمينه سازوکارهاي مبارزه با ايدز را در افريقا تقويت کرده است.
بر اساس امار و ارقام سازمان بهداشت جهاني، در حال حاضر از ميان سي و سه ميليون فرد الوده به ويروس اچ اي وي در جهان حدود ده ميليون نفر به مراقبتهاي درماني نياز دارند اين در حالي است که تنها يک سوم از اين تعداد به امکانات پزشکي مناسب و مراقبتهاي درماني لازم دسترسي دارند. علاوه بر اين مسئله نگران کننده تر اين است که شمار مبتلايان به ايدز در جهان همچنان در حال افزايش است و هر روز بشر ضرورت مقابله موثرتر با اين بيماري مهلک را بيشتر احساس مي کند. کارشناسان مبارزه با ايدز معتقدند از انجا که روند تحول اين بيماري در بدن کند است، شمار مبتلايان به اين بيماري که بايد تحت مراقبتهاي درماني قرار گيرند هر سال افزايش مي يابد.
لوئيس گومز سامبو افزود ما از سران کشورهاي افريقايي مي خواهيم با تلاشهاي سياسي و فرهنگي خود و با تصويب قوانين و مقررات مناسب، محيط مناسبي را براي مقابله با بيماري ايدز و به ويژه پيشگيري از شيوع بيشتر اين بيماري ايجاد کنند و شرايط دسترسي به داروها و مراقبتهاي درماني را در اين زمينه ارتقا بخشند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از برازاويل، اين مسئول بين المللي ادامه داد ما بايد علل و عواملي را که در بخشهاي مختلف از جمله فرهنگي و اجتماعي موجب شيوع اين بيماري مي شود شناسايي کنيم و از بين ببريم.