کشورهاي افريقايي در نظر دارند در نشست کپنهاگ از کشورهاي صنعتي جهان بخواهند صندوقي براي کمک به قاره افريقا جهت تطبيق خود با تغييرات اب و هوايي ايجاد کند.
هدف از برگزاري نشست کپنهاگ که قرار است در روزهاي هفتم تا هجده دسامبر(شانزدهم تا بيست و هفتم آذر) امسال در پايتخت دانمارک برگزار شود، يافتن توافقنامه اي بين المللي است که بتواند جايگزين پيمان کيوتو شود. زيرا اين پيمان تا سال دو هزار و دوازده منقضي مي شود.
شرکت کنندگان در نشست کپنهاگ اميدوارند که راههاي کارآمد تري را براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي که عامل اصلي گرمايش زمين و تغيرات اب و هوايي است پيدا شود. هم اکنون کشورهاي صنعتي جهان عامل انتشار هشتاد درصد گازهاي گلخانه اي جهان هستند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از هراره، «فرانسيس انهما» Francis Nhema وزير محيط زيست و منابع طبيعي زيمبابوه در گفتگويي اختصاصي با اين خبرگزاري گفت:انتشار گازهاي گلخانه در قاره افريقا بسيار ناچيز است اما برعکس اين قاره بيشترين اسيب ها از تغييرات و اب و هوايي و گرمايش زمين که کشورهاي صنعتي عامل ان هستند متحمل شده است. وي از جمله پيامدهاي تغييرات اب وهوايي در قاره افريقا راخشکسالي و وقوع سيل هاي متعدد بر شمرد.
وزير محيط زيست و منابع طبيعي زيمبابوه در همين باره افزود با توجه به انکه افريقا کمترين ميزان آلايندگي هوا را دارد و به عبارت بهتر، اين قاره اصلا نقشي در تغييرات اب و هوايي ندارد، پس بنابراين بايد به ما جبران خسارت شود. از همين رو، ما معتقديم که بايد صندوقي براي کمک به ما جهت تطبيق خود با شرايط تغييرات اب و هوايي تشکيل شود.
فرانسيس انهما در توضيح اين درخواست خود گفت کشورهاي صنعتي عامل اصلي انتشار گازهاي گلخانه اي هستند و کشور زيمبابوه از قاره افريقا به عنوان نمونه ، تنها پنج صدم درصد کل گازهاي گلخانه اي جهان را منتشر مي کند.
به اعتقاد وزير محيط زيست و منابع طبيعي زيمبابوه کشورهاي توسعه يافته جهان اکنون اين واقعيت را پذيرفته اند که انها عامل اصلي انتشار گازهاي گلخانه اي هستند. اما واقعيت ديگر ان است که تغييرات اب و هوايي هيچ مرزي را نمي شناسد و همه جهان راتحت تاثير منفي خود قرار مي دهد.
وي افزود تغييرات اب و هوايي و گرمايش زمين افسانه نيست بلکه يک واقعيت است که بايد ان را پذيرفت و جهان بايد اقداماتي اتخاذ کند که ميزان ان را کاهش دهد.
وزير محيط زيست و منابع طبيعي زيمبابوه خاطر نشان کرد افريقا در نشست کپنهاگ به عنوان يک موجوديت و با صدايي واحد شرکت خواهد کرد. وي افزود ملس زناوي نخست وزير اتيوپي رياست هيئت اعزامي افريقا به نشست کپنهاگ را بر عهده خواهد داشت.
وزير محيط زيست و منابع طبيعي زيمبابوه خاطر نشان کرد که خشکسالي و وقوع سيل هاي متعدد تنها در کشورش ، توان ان را در تحقق اهداف هزاره براي توسعه و ريشه کني فقر تا سال دو هزار و ده به مخاطره خواهد انداخت.
در افريقا به ويژه در زيمبابوه ، روند تخريب جنگل ها در روند تغييرات اب وهوايي تاثير گذار بوده است زيرا اين کشور هر سال سيصد هزار هکتار از جنگل هاي خود را به علت همين جنگل زدايي از دست مي دهد.
فرانسيس انهما در ادامه مصاحبه خود با خبرگزاري شينهوا خواستار افزايش تلاش ها براي جنگلکاري کشور شد.