بيانيه البرادعي درباره نامزد شدن براي رياست جمهوري مصر نگاه ها را به مسئله موروثي بودن قدرت و اصلاحات قانون اساسي در اين کشور جلب کرده است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره محمد رمال درگزارشي با اشاره به اعطاي جايزه نوبل صلح به محمد البرادعي مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت.. شايد اعطاي اين جايزه به وي بالاترين ميزان تکريم و تقدير حرفه اي از البرادعي باشد اما به احتمال قوي دست يافتن به اين جايزه از رسيدن به راس هرم قدرت در کشورش مصر ساده تر است.
ممکن است البرادعي نيز که پس از پايان دوره مديريت خود در آژانس تمايل به نامزدي براي رياست جمهوري کشورش را اعلام کرد، به اين مسئله واقف باشد.
البرادعي شروط مختلفي را براي نامزدي خود در انتخابات رياست جمهوري مصر اعلام کرده است. برداشتن موانع مختلف از پيش پاي مصري ها براي نامزد شدن در انتخابات، ضرورت تشکيل کميته مستقل براي برگزاري انتخابات و تضمين سلامت آن، نظارت قضايي کامل بر انتخابات و حضور ناظران بين المللي براي تاکيد بر شفافيت انتخابات از جمله شروط البرادعي براي شرکت در انتخابات رياست جمهوري مصر است.
وي همچنين دادن فرصت هاي مساوي به نامزدها براي تبليغات در رسانه هاي دولتي را براي طرح افکار و برنامه هاي خود خواستار شده و تدوين قانون اساسي جديد براي کشور را که آزادي ها و حقوق بشر و توازن قوا در آن رعايت شده باشد خواستار شده است.
در ادامه گزارش آمده است.. طرفداران حسني مبارک رئيس جمهور مصر شروط البرادعي را به منزله شک و ترديد در کل نظام مي دانند و بر همين اساس رسانه ها و مطبوعات دولتي البرادعي را مورد حمله قرار داده و بيانيه وي را توهمات بازنشسته ها و شورش عليه قانون اساسي ناميده اند و برخي ديگر نيز از نامزدي افرادي که سال هاي زيادي را در خارج از مصر گذرانده اند انتقاد کرده اند.
در اين ميان برخي ديگر معتقدند بيانيه البرادعي آب هاي راکد را به حرکت درآورده است و به احتمال قوي به طرح مسائلي از قبيل موروثي بودن قدرت و اصلاحات قانون اساسي منجر خواهد شد که توجه به آنها در مصر کم شده و توجه به حملات متقابل بين مصر و الجزاير جانشين آن شده بود.