منابع خبري در کينشاسا اعلام کردند حدود پنجاه مهاجر غير قانوني از کشورهاي غرب افريقا که قصد داشتند به طور مخفيانه به انگولا بروند بازداشت شدند.
خبرگزاري رسمي جمهوري دموکراتيک کنگو با اعلام اين خبر افزود پنجاه مهاجر غير قانوني بازداشت شده که از اتباع غرب افريقا بودند قصد داشتند به طور مخفيانه از طريق استان کنگو سفلي در غرب جمهوري دموکراتيک کنگو وارد انگولا شوند اما نيروهاي امنيتي انها را در منطقه ماتادي،مرکز استان يادشده بازداشت کردند.
مودرو انسيمبا، شهردار ماتادي اعلام کرد مهاجران غيرقانوني بازداشت شده به اداره کل مهاجرت در کينشاسا منتقل شدند تا به وضعيت انها رسيدگي شود.
شهردار موتادي خاطر نشان کرد در سه ماه اخير نزديک به يکصد مهاجر غير قانوني از کشورهاي غرب افريقا بازداشت شدند.
مقامات دولت انگولا از اين مسئله ناراضي هستند که جمهوري دموکراتيک کنگو در سالهاي اخير به علت سهل انگاري مقامات اين کشور به گذرگاه مهاجران غير قانوني تبديل شده است. مقامات استان کنگو سفلي با اعلام اينکه شبکه سازماندهي شده در زمينه مهاجرتهاي غيرقانوني در اين منطقه فعاليت مي کند هشدار داده اند که اتباع کنگويي که با اعضاي اين شبکه همکاري مي کنند بازداشت و محاکمه خواهند شد.
اوايل اکتبر مقامات دولت جمهوري دموکراتيک کنگو به تلافي اخراج مهاجران غير قانوني توسط مقامات انگولا، اخراج اتباع انگولايي را از کشورشان اغاز کردند. بيشتر اتباع انگولا که به طور قانوني در جمهوري دموکراتيک کنگو اقامت دارند از زمان جنگ داخلي کشورشان در فاصله سالهاي هزار و نهصدو هفتاد و پنج تا دو هزار و دو به کنگو امده اند.
پيش از اين دولت انگولا براي مقابله با پديده مهاجرتهاي غير قانوني، يکصد و شصت هزار مهاجر کنگويي را اخراج کرده بود.
پس از انکه روابط ميان جمهوري دموکراتيک کنگو و انگولا به علت اختلاف بر سر مسئله مهاجران متشنج شد، نزديک به سي هزار انگولايي مجبور شدند به سرعت کنگو را ترک کنند و همه اموال و سرمايه خود را در اين کشور بر جا گذارند. دو کشور اواسط اکتبر روند اخراج مهاجران را متوقف کردند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از کينشاسا، هر ماه شمار زيادي از اتباع کشورهاي غرب افريقا از طريق خاک جمهوري دموکراتيک کنگو و به طور مشخص استان کنگوي سفلي تلاش مي کنند براي داشتن يک زندگي بهتر به انگولا که در نظر انها يک «الدورادو» است بروند. انگولا معادن الماس و منابع نفت زيادي دارد.