زامبيا در کنفرانس بين المللي اب و هوا در کپنهاگ از کشورهاي توسعه يافته درخواست غرامت خواهد کرد.
دولت زامبيا اعلام کرد در کنفرانس بين المللي اب و هوا که در ماه جاري در کپنهاگ برگزار خواهد شد از کشورهاي توسعه يافته و صنعتي خواهد خواست براي جبران خسارتهايي که اين کشور فقير از تغييرات اب و هوايي ديده است، اين کشور را مورد حمايتهاي مالي خود قرار دهند و به ان غرامت بپردازند.
کشورهاي افريقايي توافق کرده اند که موضع واحدي را درباره تغييرات اب و هوايي و گرمايش زمين اتخاذ کنند تا بتوانند در نشست اتي کپنهاگ بهتر از حقوق زيست محيطي قاره افريقا دفاع کنند. کشورهاي افريقايي که کمترين نقش را در الودگي محيط زيست دارند، براي مقابله با پيامدهاي گرمايش زمين و وخامت اوضاع زيست محيطي خود که در سالهاي اخير شدت گرفته است امکانات لازم را در اختيار ندارند.
دولت زامبيا در بيانيه اي که در اين زمينه منتشر شد موضع رسمي خود را در کنفرانس اتي اب و هوا در کپنهاگ فاش کرد و خاطر نشان ساخت در اين نشست بين المللي بر نيازهاي خود در زمينه مالي و فناوري به منظور حفظ جنگلهايي که در اين کشور وجود دارد، تاکيد خواهد کرد. طبق اين بيانيه، زامبيا همچنين در اين کنفرانس خواستار ن خواهد شد که کشورهاي توسعه يافته و صنعتي دستکم چهل درصد از انتشار گازهاي گلخانه اي خود را تا سال دو هزار و بيست نسبت به سال هزار و نهصد و نود کاهش دهند.
کاترين ناموگالا، وزير گردشگري محيط زيست و منابع طبيعي زامبيا در لوزاکا اعلام کرد کشورش در نشست کپنهاگ خواستار ان خواهد شد که کشورهاي توسعه يافته منابع مالي کافي در اختيار کشورهاي فقير و در حال توسعه قرار دهند و فناوريهاي مناسب در زمينه مبارزه با تغييرات اب و هوايي به اين کشورها منتقل کنند تا مبارزه جهاني با گرمايش زمين تقويت شود. وي افزود کشورهاي فقير و در حال توسعه با استفاده از اين کمکها خواهند توانست با تغييرات اب و هوايي مقابله کنند و با کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي مسير توسعه را دنبال کنند. وي افزود لازم است که موانع و محدوديتهايي که در انتقال فناوريهاي موثر در مبارزه با گرمايش زمين به کشورهاي در حال توسعه وجود دارد برداشته شود.
انتشار گازدي اکسيد کربن که خطرناک ترين گاز گلخانه اي به شمار مي رود در کشورهاي صنعتي به ويژه در اروپا و امريکا، در سالهاي اخير افزايش يافته است.
اين در حالي است که افريقا با انتشار تنها سه مميز هشت دهم درصد از کل گازهاي گلخانه اي در جهان کمترين نقش را در الودگي کره زمين دارد با اين وجود اين قاره بيشتر از ديگر قاره ها در برابر خطرات گرمايش زمين اسيب پذير است و بيشترين لطمات را از تغييرات اب و هوايي متحمل مي شود.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از لوزاکا، زامبيا قرار است هفته اينده هيئتي متشکل از چهل و هشت عضو براي شرکت در کنفرانس تغييرات اب و هوايي به کپنهاگ اعزام کند.