شبکه العربيه گزارش داد..شروط محمد البرادعي مدير کل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي براي ايجاد اصلاحات در قانون اساسي مصر طوفاني را در اين کشور به پا کرده است.
به گزاش شبکه تلويزيوني العربيه،درخواست محمد البرادعي براي ايجاد اصلاحات در قانون اساسي مصر جهت تضمين نتايج انتخابات رياست جمهوري مصر موجي از انتقادات را در محافل مطبوعاتي و بويژه حکومتي بر انگيخته است.
"رندا ابوالعزم"خبرنگار اين شبکه در قاهره در گزارشي در اين زمينه افزود..از زماني که البرادعي شروط نامزدي خود را براي انتخابات رياست جمهوري سال 2011 اعلام کرده است واکنش ها هنوز ادامه دارد و روزنامه ها، درخواست وي را طوفاني و جنجالي ارزيابي کرده اند.البرادعي در بيانيه خود که بسياري از روزنامه هاي مستقل آن را منتشر کرده اند خواستار تضمين روند اجراي انتخابات و نظارت قضايي کامل و بين المللي و ايجاد قانون اساسي جديد شد که بر مبناي ان به ازادي ها و حقوق بشر احترام گذاشته شود.
"اسامه سرايا" مدير مسئول روزنامه الاهرام مصر گفت:البرادعي با ازادي ها،دموکراسي مصر و قانون اساسي اين کشور با سطحي نگري زيادي تعامل کرده است.
"منير فخري" عبدالنور دبير کل حزب وفد مصر گفت:درخواست هاي البرادعي همسو با اصلاح طلبان مصر است و وي تلاش کرده بيش از آنکه شروط خود را براي نامزدي اعلام کند وضعيت موجود را محکوم کند.
خبرنگار اين شبکه در ادامه گفت:نام البرادعي تنها نامي است که درباره انتخابات رياست جمهوري بر سر زبان هاست.اگر چه اسامي افراد مستقل غير حزبي ديگري نظير عمرو موسي دبير کل اتحاديه عرب نيز اعلام شده ولي هنوز اين مساله قطعي نشده است.ماده هفتاد و شش قانون اساسي مانع اصلي در نامزدي هر فرد مستقل در انتخابات رياست جمهوري است و هر فرد مستقل بايد به تاييد دويست و پنجاه تن از اعضاي مجالس نمايندگي که حزب ملي حاکم در آن اکثريت دارد برسد.اما درباره احزاب موجود بايد نامزدها در هيات پارلماني اين حزب براي مدت بيش از يک سال حضور داشته باشد.
"عبدالمنعم سعيد" از مسئولان مرکز مطالعاتي الاهرام مصر گفت:البرادعي با وضعيت واقعي مصر آشنا نيست.
خبرنگار اين شبکه در ادامه تصريح کرد..اخبار البرادعي تفاسير بيشترين روزنامه هاي مستقل، پايگاه هاي اينترنتي، فيس بوک و يوتيوپ را به خود اختصاص داده و بيشتر اين محافل به جاي انتقاد از وي، تابعيت دوم و دور بودن بيست و هفتاد ساله البرادعي از مصر را در مطالب خود مورد توجه قرار داده اند. اگر چه بيانيه البرادعي و شروط نامزدي وي براي رياست جمهوري بازار بحث درباره انتخابات را گرم کرده ا ست ولي بسياري بر اين نظرند اين بيانيه بيشتر يک بهانه براي نامزد نشدن در انتخابات است چرا که اين شروط مجال اجرايي شدن ندارند.