يك هفته نامه آلماني در گزارشي نوشت كه كودكان آفريقايي به دليل استفاده از قطعات رايانههاي دست دوم اروپايي و مواد سمي آن در معرض آسيب و مرگ قرار دارند.
به گزارش فارس به نقل از "اشپيگل "، ميليونها رايانه در كشورهاي غربي و به ويژه اروپايي در حالي به دور ريخته ميشوند كه صدها هزار دستگاه از آنها به قاره آفريقا منتقل ميشود.
بسياري از كودكان آفريقايي با فروختن قطعات فلزي اين رايانهها سعي در كسب درآمد دارند حال آنكه به تدريج در معرض آلوده شدن و مسموم شدن قرار دارند.
بر اساس اين گزارش، غنا يكي از كشورهاي آقريقايي است كه مقصد نهايي بسياري از قطعات كهنه رايانه و ديگر وسايل الكتريكي در جهان است. كودكان اين كشور قطعات رايانه را در آتش مي سوزانند تا پلاستيك آنها از بين رفته و فلزات آن بر جاي بماند به اين ترتيب در فضايي سمي تنفس ميكنند كه بر اثر آن جان خود را از دست خواهند داد.
سازمان ملل متحد حجم دور ريزهاي الكترونيكي در سال را 50 ميليون تن بر آورد كرده است. در آلمان هزينه نابود كردن اين وسايل 5/3 يورو برآورد مي شود در حالي كه انتقال آن به غنا تنها 5/1 يورو هزينه خواهد داشت.
اين هفته نامه آلماني نوشت كه در سال 1989 پيماني جهاني انتقال زباله هاي الكتريكي از كشورهاي توسعه يافته به كشورهاي فقير را ممنوع كرده است كه 172 كشور در جهان اين پيمان را امضا كرده اند اما هائيتي، ايالات متحده آمريكا و افغانستان از امضا كردن آن خودداري كرده اند و آمريكا در حالي از پذيرش اين پيمان سر باز زده كه سالانه فقط 40 ميليون رايانه در اين كشور اسقاط مي شوند.
علاوه بر غنا، نيجريه، ويتنام، هند، فيليپين و چين از ديگر مقاصد قطعات دست دوم الكترونيكي در جهان هستند.
اشپيگل نوشت كه آلمان قوانين سختي را براي انتقال قطعات الكترونيكي فرسوده به كشورهاي فقير وضع كرده است و به عنوان مثال چنين اقدامي مي تواند مجازات زندان را به دنبال داشته باشد اما اين قوانين فقط جنبه تئوريك دارند و به عبارتي بايد گفت ما در دنيايي زندگي مي كنيم كه رايانه هاي كشورهاي ثروتمند، كودكان كشورهاي فقير را مسموم مي كنند.