کارشناسان در منطقه خاورميانه و شمال افريقا درباره هزينه اقتصادي کلان تغييرات آب و هوايي در اين منطقه هشدار دادند.
شبکه تلويزيوني الجزيره در گزارشي از "ربي عساف" در اين خصوص اعلام کرد: خشکسالي، بيابان زايي، کمبود آب و سيل سالهاست که مساحت گسترده اي از زمينها در خاورميانه و شمال آفريقا را تحت تاثير قرار داده است. کارشناسان معتقدند اين منطقه از جمله مناطقي در جهان است که بيشترين تاثير منفي را از تغييرات آب و هوايي متحمل شده است و پيامدهاي منفي اين پديده همچنان ادامه دارد.
منطقه خاورميانه و شمال آفريقا با کمبود شديد آب مواجه است و بخش وسيعي از زمينهاي کشاورزي در اين منطقه به صورت ديم کشت مي شود. اين در حالي است که بررسيهاي تخصصي نشان مي دهد دماي کره زمين در سالهاي اينده افزايش و ميزان بارندگي کاهش خواهد يافت و به اين ترتيب احتمالا يکصد ميليون نفر در منطقه تا سال 2025 از آب کافي محروم خواهند شد.
نتايج تغييرات آب و هوايي در منطقه احتمالا در مغرب آشکارتر خواهد بود. در اين کشور يک سال بر اثر بارش شديد باران سيل به راه مي افتد و زمينهاي کشاورزي را نابود مي کند ولي در سال بعد، تاخير در فصل بارندگي موجب آسيب ديدن محصولات کشاورزي مي شود. به همين علت برخي کارشناسان در مغرب پيشنهاد کردند براي مقابله با گسترش بيابانها در اين کشور، يک ميليون اصله نخل در جنوب اين کشور کاشته شود.
محمد غنام مدير نهاد مبارزه با بيابان زايي در مغرب مي گويد، پيش روي بيابانها و تغييرات در زمينهاي کشاورزي و چراگاهها و جنگلها، هر سال بيش از سه ميليارد درهم مغرب به اين کشور زيان وارد مي کند. ساير کشورهاي عربي و کشورهاي شمال افريقا نيز زيان از خشکسالي متحمل خسارتهاي مشابهي مي شوند.
گزارشگر الجزيره افزود: تغييرات آب و هوايي همچنين افزايش سطح آب درياها و رودخانه ها را در سراسر جهان به دنبال خواهد داشت. پيامد افزايش سطح اب درياها و طغيان رودخانه ها از نظر اقتصادي و اجتماعي و زيست محيطي در سراسر جهان بسيار جدي خواهد بود ولي اين تهديد به ويژه در مناطق ساحلي پست (کم ارتفاع) ملموس تر خواهد بود. در کشورهاي عربي چنين مناطقي در کشورهاي تونس، قطر، ليبي، امارات، کويت و مصر وجود دارد.