پليس شهر خارطوم پايتخت سودان مانع از برگزاري تظاهرات مخالفان دولت در برابر مقر پارلمان شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه تلويزيوني الجزيره قطر روز دوشنبه اعلام کرد: بامداد امروز تعدادي از رهبران مخالف دولت سودان که در برابر پارلمان تجمع کرده بودند بازداشت شدند. خبرنگار الجزيره در خارطوم اعلام کرد پليس مانع تصويربرداري گروه خبري الجزيره از تظاهرات شد و نوارهاي ضبط شده آنان را هم مصادره کرد.
گروه هاي سياسي مخالف در سودان از مردم خواستند با شرکت در تظاهرات مسالمت آميز، مخالفت خود را با قوانين محدود کننده آزادي ها در کشور اعلام و براي ايجاد نقشه راه براي خروج از "بحران دموکراسي در سودان" تلاش کنند.
خبرنگار الجزيره در سودان در اين زمينه گفت: "هنگامي که سخن از دموکراسي و آزادي هاي عمومي در سودان به ميان مي آيد، نگرش مخالفان اين است که زمان کمي پيش روي طرف هاي ذي ربط باقي مانده در حالي که بسياري از مسائل حل نشده وجود دارد.
"صادق المهدي" رئيس حزب امت و "محمد عثمان الميرغني" رئيس حزب اتحاد دموکراتيک در ديدارهاي جداگانه با "عمر البشير" رئيس جمهور سودان، راه هاي دست يابي به توافق براي "اصلاح قوانين مغاير قانون اساسي و فراهم کردن فضاي مناسب براي برگزاري انتخابات آزاد در ماه آوريل آينده" را بررسي کردند. دعوت صادق المهدي براي تدوين ميثاق شرف بين همه طرف هاي سياسي درباره برگزاري انتخابات آينده، با استقبال رئيس جمهور سودان مواجه شد.
فشارهاي مخالفان بر حزب حاکم کنگره ملي تا حد تهديد به آوردن مردم به خيابان ها افزايش يافت اما حزب حاکم، اين فشارها و تهديدها را توجيهه ناپذير توصيف و آمادگي پارلمان را براي تصويب همه قوانين لازم طي دو هفته اعلام کرد. مخالفان دولت سودان معتقدند پيش از پايان فرصت، بايد مسائل اختلاف برانگيز مربوط به تحول دموکراتيک و حق تعيين سرنوشت براي ساکنان جنوب سودان حل و فصل شود."
خبرنگار الجزيره در خارطوم گفت: "هنوز تظاهرات به طور کامل شکل نگرفته بود و همه تظاهرکنندگان به محل قرار يعني برابر پارلمان نرسيده بودند که پليس رهبران جنبش مردمي از جمله "ياسر عرمان" رئيس فراکسيون پارلماني جنبش خلق در پارلمان را به همراه 15 نفر ديگر بازداشت و آنان را به يکي از مراکز پليس منتقل کرد.
اکنون وضعيت در اطراف پارلمان سودان، وضعيت کاملا نظامي است و مقر پارلمان در محاصره کامل نيروهاي پليس است. در برخي ورودي هاي شهر و پل ها و خيابان هاي مهم خودروها به خصوص خودروهاي مسافربر بازرسي کامل مي شوند".
خبرنگار الجزيره افزود: "تظاهرات امروز به منزله آزمون بزرگي هم براي مخالفان دولت و جنبش خلق و هم براي دولت سودان بود. آزمون دولت در اين زمينه است که آيا مي تواند نظرات ديگران را تحمل کند يا خير. آزمون مخالفان هم در گروي اين امر است که توان آنان در جذب هواداران خود و برپايي تظاهرات در خيابان تا چه اندازه است؟
آنچه کاملا روشن است اين که حرکت امروز مخالفان، جرقه اي براي تحولات سياسي جديد و حرکت هاي گسترده تر است که مهم ترين آنها ابراز ترديد درباره سلامت و بيطرفي انتخابات آينده در سودان است، زيرا هدف اصلي تظاهرات و مخالفت ها با دولت، تصويب نشدن قوانين تثبيت آزادي ها به عنوان مقدمه برگزاري انتخابات آزاد است و اگر اين وضعيت تداوم يابد مخالفان مي توانند از اين نقطه ضعف دولت يعني تصويب نشدن قوانين آزادي ها به عنوان دستاويزي براي ابراز ترديد نسبت به فضاي سياسي و نامناسب خواندن اين فضا براي انتخابات استفاده کنند و اين کشور وارد تحولات سياسي شود که پيامدهاي آن براي هيچ يک از طرف ها مشخص نيست."