وزیر انرژی الجزایر گفت: کشورهای صادر کننده گاز میتوانند با امضای قراردادهای سوآپ گاز، هزینههای انتقال را کاهش داده و سود بیشتری کسب کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شکیب خلیل، وزیر انرژی و معادن الجزایر اظهار داشت: با وجود روند کاهشی قیمت نفت، کشورهای صادر کننده گاز میتوانند از طریق انعقاد قراردادهای سوآپ گاز، هزینههای خود را کاهش و سود بیشتری کسب کنند.
وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی.یی.سی.اف) که 11 عضو آن حدود 70 درصد ذخایر گازی جهان را در اختیار دارند، روز گذشته (چهارشنبه 18 آذر) به منظور مذاکره در باره قیمتهای پایین کنونی گاز و همچنین افزایش تولید از سوی برخی کشورهای غیر عضو مجمع، در دوحه پایتخت قطر گرد هم آمدند.
روسای هیئتهای بلند پایه شرکت کننده در این مجمع بر این باورند که اعضا باید به جای کاهش تولید گاز که با هدف افزایش قیمت گاز در کوتاه مدت صورت میگیرد، هزینههای تولید و انتقال گاز را کاهش دهند.
شکیب خلیل در گفت و گو با خبرگزاری رویترز تصریح کرد: اگر اعضا بتوانند راهکاری مناسب برای انتقال ارزان گاز به مصرف کننده بیابند، در آن صورت میتوانیم بدون دست کاری قیمت گاز، سود زیادی کسب کنیم.
وی افزود: فکر میکنم برای نیل به این هدف میتوانیم از طریق سوآپ گازی اقدام کنیم.
خلیل که همزمان نمایندگی الجزایر در سازمان اوپک را نیز به عهده دارد، خاطر نشان کرد: جی.یی.سی.اف نیز میتواند مانند اوپک برای حفظ منافع اقتصادی کشورها، تلاش کند.
پس از آنکه تقاضای ال.ان.جی در آمریکا به دلیل افزایش بی سابقه تولید گاز در آمریکای شمالی کاهش یافت؛ کشورهایی مانند قطر و گینه استوایی و الجزایر مجبور شدند تانکرهای حمل ال.ان.جی خود را با هزینههایی گزاف به مصرف کنندگانی جدید ارسال کنند.
وزیر انرژی الجزایر در ادامه خاطر نشان کرد: مجمع جی.یی.سی.اف که حدود 44 درصد صادرات جهانی گاز را در سال گذشته به خود اختصاص داده است، باید در بلند مدت و به منظور جلوگیری از وقوع دوباره عرضه بیش از تقاضا، که آژانس بینالمللی انرژی نیز پیشبینی کرده، در دهه آینده بیشتر تولید کنندگان را با مشکل مواجه میکند، سرمایهگذاری ها را متناسب و تعدیل کند.
خلیل گفت: ما می توانیم سرمایهگذاریهای خود را در بلند مدت بهینه کنیم و اطمینان حاصل کنیم که بین عرضه و تقاضا تعادل برقرار است.
خلیل در باره نقش استرالیا در بازارهای گاز در آینده گفت: در صورت تولید گاز بیشتر در استرالیا، این کشور به بازارهایی دسترسی دارد که ما (الجزایر) نه توانایی دسترسی به آن بازار را داریم و یا حتی اگر توانایی آن را نیز داشته باشیم امکان آن وجود نخواهد داشت، زیرا الجزایر گاز کافی ندارد.
وزیر انرژی بزرگترین کشور صادر کننده گاز قاره آفریقا گفت: اگرچه رکود اقتصاد جهان باعث کاهش تقاضا در کوتاه مدت شده است، اما پیشبینی میشود که با افزایش مصرف گاز طبیعی در کشورهای تولید کننده و در نتیجه کاهش گاز صادراتی از سوی این کشورها، تقاضا در آینده دوباره افزایش یابد.
وی با بیان اینکه بیشترین گازی که مردم فکر میکنند صادر خواهد شد، به مصارف داخلی خواهد رسید، تصریح کرد: برای مثال در الجزایر در حال حاضر سالانه 25 میلیارد متر مکعب گاز مصرف میشود که پیشبینی میشود این میزان تا 10 سال آینده به دو برابر افزایش یابد.