مالکان يک کشتي يوناني که شش ماه قبل بدست دزدان دريايي سومالي ربوده شده است، روز چهارشنبه اعلام کردند به افراد مسلحي که اين کشتي را در کنترل دارند باج داده اند و هم اکنون منتظرند اين کشتي ازاد شود.
دزدان دريايي سومالي با ربودن کشتي هاي تجاري در اقيانوس هند و خليج عدن، تاکنون ده ها ميليون دلار باج دريافت کرده اند.
اسپيروس ميناس رئيس شرکت کشتيراني آل اُشنز Alloceans با خودداري از افشاي مبلغي که به دزدان دريايي پرداخت شده است، به خبرگزاري رويترز گفت :" ما باج را پرداخت کرده ايم و منتظريم دزدان دريايي کشتي آريانا و خدمه انرا ازاد کنند ".
دزدان دريايي، کشتي آريانا و بيست و چهار خدمه اوکرايني آن را ماه مه (دوازدهم ارديبهشت) در شمال ماداگاسکار در حالي که اين کشتي از برزيل به سوي منطقه خاورميانه در حال حرکت بود، ربودند.
منابع نزديک به دزدان دريايي روز پنج شنبه به خبرگزاري رويترز گفتند يک بالگرد بسته هاي پول بالغ بر دو ميليون و ششصد هزار دلار را بر روي عرشه اين کشتي انداخته است.
اين منبع گفت : " دزدان دريايي دو ميليون و ششصد هزار دلار باج براي ازاد کردن اين کشتي يوناني دريافت کرده اند ".
اقدامات اتحاديه اروپا، سازمان پيمان اتلانتيک شمالي (ناتو) و چندين کشور ديگر به توقف حملات دزدان دريايي به کشتي هاي تجاري در سواحل سومالي و خليج عدن منجر نشده است. دزدان دريايي در حال حاضر، يازده کشتي و دويست و سي و هفت خدمه را در اسارت دارند.
دزدان دريايي به اين علت مي توانند در سواحل سومالي ازادانه فعاليت کنند که اين کشور در تقريبا بيست سال گذشته دولت مرکزي موثر و منسجمي نداشته است.
به گزارش خبرگزاري رويترز از اتن، حدود بيست هزار کشتي هرسال از خليج عدن که اقيانوس هند و کانال سوئز را با يکديگر مرتبط مي کند، عبور مي کنند.