گروه افريقا در کنفرانس بين المللي اب و هوا در کپنهاگ به رغم تلاشهاي زياد هنوز نتوانسته است يک موضع مشترک در اين نشست اتخاذ کند.
در حاليکه گفتگوهاي شرکت کنندگان در نشست بين المللي اب و هوا در کپنهاگ وارد چهارمين روز خود شده است، کشورهاي افريقايي به سختي تلاش مي کنند تا با ارائه يک موضع هماهنگ و واحد از حقوق و منافع خود در مبارزه جهاني با تغييرات اقليمي دفاع کنند.
هيئتهاي مختلف حاضر در نشست کپنهاگ به طور شبانه روزي تلاش مي کنند تا مانع از شکست مذاکرات شوند اين در حالي است که اختلافات ميان گروههاي مختلف حاضر در اين نشست از همين حالا نمايان شده است.
از صبح روز چهار شنبه گروه کشورهاي افريقايي تلاش مي کنند کنفرانسهاي خبري متعددي برگزار و بر ضرورت اتخاذ يک موضع مشترک در مبارزه با تغييرات اب و هوايي تاکيد کنند اما اين تلاشها تا کنون نتايج مطلوبي به همراه نداشته است.
کشورهاي افريقايي براي تقويت موضع خود در نشست کپنهاگ تصميم گرفته بودند يک گروه مذاکره کننده کارکشته که از تجربه و اگاهي کافي در مسائل اب و هوا برخوردار است تشکيل دهند تا بتواند در نشست بين المللي کپنهاگ به نام افريقا مذاکره کند.
هئيتهاي افريقايي حاضر در نشست کپنهاگ به اتفاق بر اين نکته تاکيد کردند که قاره سياه از جمله مناطقي است که بيشترين خسارات و لطمات را از پديده تغييرات ناگوار اب و هوايي متحمل شده است اين در حالي است که اين قاره کمترين در استفاده از امتيازهاي پيش بيني شده در کنوانسيون سازمان ملل متحد در امور اب و هوا کمترين سهم را دارد. کشورهاي افريقايي در تلاشهاي خود براي دستيابي به يک توسعه پاک و سازگار با محيط زيست و در استفاده و بهره برداري از سرمايه گذاريها و منابع طبيعي و مالي براي مقابله با پيامدهاي گرمايش زمين، با مشکلات زيادي مواجه شده اند. بزرگ ترين چالشي که قاره افريقا بايد در اين مسير از پيش روي خود بردارد اين است
که سياستهايي مناسب و موثر اتخاذ کند و اعتماد سرمايه گذاران خصوصي را در دسترسي به بازار کربن تقويت
نمايد.
با اين وجود برخي از کشورهاي افريقايي اعلام کرده اند که تعهد به کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي بر اقتصاد انها نيز اثار منفي خواهد گذاشت.
گروه کشورهاي افريقايي در نشست کپنهاگ تصميم گرفت روز پنجشنبه يک کنفرانس خبري در اين باره برگزار کند اما اين کنفرانس لغو شد و هيئتهاي افريقايي علت برگزار نشدن انرا اعلام نکردند. اين مسئله احتمالا نشان مي دهد که کشورهاي افريقايي درباره موضعي که بايد در کنفرانس کپنهاگ اتخاذ کنند اختلاف نظر دارند و مايل نيستند پيش از دستيابي به يک موضع هماهنگ در حضور رسانه ها و مطبوعات ديدگاههاي خود را بيان کنند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از کپنهاگ، مسئول يک هيئت افريقايي که نخواست نامش فاش شود اعلام کرد گروه کشورهاي افريقايي از روند کنوني مذاکرات کپنهاگ راضي نيست اما مسئله اساسي اين است که افريقائيها چگونه نارضايتي خود را در اين باره نشان دهند. وي افزود ابتدا برخي کشورها پيشنهاد تحريم مذاکرات را ارائه کردند اما افريقائيها در ادامه توافق کردند که نارضايتي خود را نشان دهند.
کشورهاي افريقايي تلاش مي کنند در نشست کپنهاگ از کشورهاي صنعتي و ثروتمند که در واقع عاملان اصلي تغييرات اب و هوايي در جهان به شمار مي روند، تعهد بگيرند که انتشار گازهاي گلخانه اي خود را کاهش دهند و در ازاي الاينده هايي که در جو زمين رها مي کنند و زيست محيط ديگر کشورها را نيز به خطر مي اندازند، امتيازهايي به ديگر اعضاي جامعه بين المللي به ويژه کشورهاي توسعه نيافته و فقير بدهند.
حدود پانزده هزار نماينده از بيش از يکصد و نود کشور جهان در کنفرانس کپنهاگ حضور دارند.