روزنامه صهيونيستي" هاآرتص" نوشت که مقامات مصري ديواري فولادي در عمق 20 تا 30 متري زيرزمين براي جلوگيري از حفر تونل بين خاک اين کشور و نوار غزه ايجاد مي کنند.
به گزارش روز جمعه پايگاه اطلاع رساني شبکه خبري(العالم)، در مقابل مقامات محلي در استان رفح مصر ضمن تکذيب اين خبر گفتند که فعاليت هاي صورت گرفته براي از بين بردن درختان و خانه ها در مرز مصر و نوار غزه است تا يک محور امنيتي ايجاد شود.
اين روزنامه صهيونيستي نوشت که طول اين ديوار 20 کيلومتر است و نفوذ و ذوب کردن آن محال است.
هاآرتص افزود: عمليات ساخت اين ديوار شروع شده و متشکل از تعدادي صفحه هاي فولادي است که در عمق زمين نصب مي شوند.
اين روزنامه صهيونيستي اضافه کرد: نيروهاي امنيتي مصر اخيرا فعاليت هاي خود را در طول مرز مصر و نوار غزه افزايش داده و توانسته اند تعدادي از تونل ها را کشف کنند.
هاآرتص نوشت: مصري ها از کارشناسان آمريکايي براي کشف تونل ها به وسيله دستگاه هاي مکان ياب پيشرفته هشدار دهنده کمک خواسته اند.
به نوشته اين روزنامه، يک منبع مصري نيز که خواسته بود به نامش اشاره نشود، چهارشنبه گذشته تاکيد کرد که برنامه ساخت ديوار وجود دارد.
اين منبع در عين حال تاکيد نکرد که عمليات ساخت ديوار آغاز شده است اما گفت که بعداز ساخت ديوار نمي توان مطمئن بود که رفت و آمدهاي بدون مجوز و مخفيانه بين مصر و نوار غزه براي هميشه پايان مي يابد.
خبرگزاري انگليسي رويترز نيز به نقل از منابع امنيتي مصري گزارش داد که مقامات قاهره حفر زمين و نصب ميله هاي فولادي را در نقاط مرزي اين کشور با نوار غزه آغاز کرده اند.
اين منابع از ارائه جزئيات در اين خصوص اجتناب کردند.
" سليمان عواد" عضو شوراي محلي منطقه رفح مصر به رويترز گفت که مقامات مصري قطع درختان را در طول مرز براي ساخت راه هاي خاکي و نصب دستگاه هاي مراقبت و کنترل به منظور ايجاد امنيت مرزها آغاز کرده اند.
وي افزود: به کشاورزاني که از اين اقدام در طول مرزها متضرر شده اند در ازاي زياني که از قطع درختان متحمل شده اند، غرامت مالي پرداخت مي شود.
روزنامه انگليسي " ايندپندت" نيز نوشت : مسئولان مصري که خواستند به نامشان اشاره نشود، گفتند که طرح ساخت ديوار همچنان به قوت خود باقي است.
اين روزنامه به نقل از ساکنان محلي نيز نوشت: عمليات ساخت ديوار در طول مرز با نوار غزه از سه هفته قبل بدون توقف ادامه دارد.
خبرگزاري آلمان " د . پ.آ" نيز به نقل از شاهدان عيني گزارش داد که قاهره عمليات ساخت ديوار فولادي را در طول مرزش با نوار غزه آغاز کرده است.
شاهدان عيني توضيح دادند که ديوار در عمق صدمتري از مرز در حال ساخت است.
خبرگزاري آمريکايي " آسوشيتدپرس " نوشت: طرح ساخت ديوار يکي از سلسله تدابيري است که قاهره به کمک آمريکا براي اجراي اقدامات سختگيرانه ضد قاچاق سلاح از پايان جنگ اخير اسراييل عليه نوارغزه اتخاذ کرده است.
جنبش مقاومت اسلامي فلسطين(حماس) در واکنش به خبرهاي منتشره از ساخت ديوار فولادي بين مصر و نوار غزه از اين تصميم مقامات مصري در صورت صحت ابراز تاسف کرد.
" يحيي موسي" از اعضاي حماس گفت که اين جنبش به ساخت ديوار و ايجاد موانع بين برداران اعتقاد ندارد بلکه معتقد است مرزها بايد گشوده شود و بين برادران پل هاي ارتباطي ايجاد کرد.
وي در عين حال بعيد دانست که اين برنامه قابل اجرا باشد.
موسي از قاهره خواست که گذرگاه هاي مصر با نوار غزه را بازگشايي کنند.
دولت مصر تاکنون به اين گزارش ها و خبرها بطور رسمي واکنش نشان نداده است.
برخي کارشناسان معتقدند که مصر اين اقدام را تحت فشارهاي آمريکا براي کمک به رژيم صهيونيستي و به منظور موثر واقع شدن محاصره ظالمانه نوارغزه که از حدود 4 سال قبل شروع شده، آغاز کرده است.
اين تصميم مصر همچنين بيانگر ناموفق بودن حملات مستمر هوايي جنگنده هاي صهيونيستي به مناطق مرزي مصر و نوار غزه است.
مصر بارها اعلام کرده است ، براي جلوگيري از عبورومرور فلسطيني هاي ساکن غزه که به علت محاصره ظالمانه با مشکلات بهداشتي ، دارويي ، پزشکي و غذايي مواجه هستند، دست به تخريب تونل ها و يا پرکردن آنها با گاز کرده است.
اين اقدامات مصر در کنار بمباران هاي متوالي منطقه از سوي جنگنده هاي صهيونيستي تاکنون به کشته و زخمي شدن شماري از فلسطيني هاي غيرنظامي منجر شده است.
حملات جنگنده هاي صهيونيستي به مناطق مرزي مصر و نوار غزه از سال 2006 تاکنون به کشته شدن بيش از 130 فلسطيني و زخمي شدن بيش از 575 فلسطيني ديگر منجر شده است.
مصر اخيرا استفاده از گشتي هاي مشترک امنيتي مصري - آمريکايي را براي کشف تونل ها در دستور کار قرار داده است.
اين اقدام مصر در حالي است که رژيم صهيونيستي در صورت مبادله گلعاد شاليت و اسيران فلسطيني مجبور خواهد بود در محاصره تحميلي نوارغزه تجديد نظر کند.