وزارت خارجه رژيم صهيونيستي اخيرا ميزبان هيئت عاليرتبهاي از قضات اتيوپي بود تا راههاي گسترش همكاري ميان دو طرف را بررسي كند اما هدف اصلي تلآويو از اين ديدارها افزايش حضور در اتيوپي و تهديد امنيت آبي مصر است.
به گزارش فارس، بر اساس گزارش مجله "موشافوت " اسرائيل، هيئتي از قضات متشكل از قضات دادگاه فدرال اتيوپي بنا به دعوت وزارت خارجه اسرائيل و در چارچوب توافقنامه همكاري مشترك ميان دو طرف كه اخيرا به امضا رسيده است، وارد اسرائيل شدند.
مسئولان وزارت خارجه رژيم صهيونيستي نيز اين قضات را به ديدار از وزارت دادگستري اسرائيل برده و جلساتي را براي ديدار آنها با قضات اسرائيلي ترتيب دادند و روند قضايي پرونده ها در اين رژيم را براي آنها تشريح كردند.
به گزارش پايگاه خبري المحيط، اين امر كه وزارت خارجه اسرائيل از هيئت قضايي اتيوپي براي اين سفر دعوت كرده است، به اين نكته باز مي گردد كه "آويگدور ليبرمن "، وزير خارجه رژيم صهيونيستي اصرار دارد كه وزارت خارجه، روابط اسرائيل با كشورهاي حوزه رود نيل را در همه زمينهها بر عهده داشته باشد؛ همچنين به نظر مي رسد كه اين هيئت مذاكرات سري نيز با مقامات اسرائيل داشتهاند كه از چشم رسانهها پنهان مانده است.
رژيم صهيونيستي اخيرا تلاش كرده است تا روابط خود را با كشورهاي حوزه رود نيل و در راس آنها اتيوپي تقويت كند و توافقنامه همكاري مشترك را با اين كشور در همه زمينهها امضا كرده است.
اين رژيم تلاش ميكند از طريق اتيوپي بر توافقنامههاي كشورهاي حوزه رود نيل تاثير بگذارد تا مصر و سودان را تحت فشار قرار دهد.
موفقيت اسرائيل در نفوذ به كشورهاي حوزه رود نيل نيز به اين مسئله باز ميگردد كه مصر و سودان سياستهاي فعالي ندارند و به حضور اين رژيم در آفريقا بي توجه هستند ؛ اما در مقابل رژيم صهيونيستي كارشناسان خود در زمينه طرحهاي آبي را به اتيوپي فرستاده است تا در ايجاد 3 سد بر روي رود نيل با اتيوپي همكاري كنند، اين در حالي است كه اتيوپي 80 درصد از منبع رود نيل را كه آب مصر و سودان را تامين مي كند، در اختيار دارد.
از سوي ديگر رژيم صهيونيستي در جنوب سودان نيز طرح كانال "جونقلي " را كه 5 ميليارد متر مكعب آب اضافي براي مصر فراهم ميكرد، متوقف كرد و استراتژي با هدف تشكيل دوباره منطقه درياچه هاي بزرگ را دنبال ميكند تا به اهداف خود براي كنترل منابع آبي و باقي نگه داشتن كشورهاي منطقه در جنگهاي طايفهاي و نژادي مستمر برسد.
منطقه درياچههاي بزرگ از دهه 90 درگير جنگهاي مسلحانه است كه موجب كشته شدن هزاران نفر شده است و در رواندا و بروندي كه آتش جنگ شعلهور است و درگيريها همچنان ادامه دارد.
اين در حالي است كه بر اساس گزارشها، اسرائيل بدون دريافت هيچ وجهي ارتش رواندا و بروندي را مسلح ميكند تا هم حمايت اين دو كشور را كسب كند و هم در منطقه درياچههاي بزرگ ناامني ايجاد كند تا امنيت آبي مصر را از بين ببرد.
با توجه به اينكه رژيم صهيونيستي تلاش ميكند با تهديد امنيت آبي مصر و سودان كشورهاي عربي را براي عادي سازي روابط با اسرائيل تحت فشار بگذارد، كشورهاي عربي بايد هوشيارتر باشند و از نفوذ اين رژيم در كشورهاي آفريقايي جلوگيري كنند.