نتايج يک پژوهش علمي جديد حاکي است که 51 درصد از دانشجويان مصر به دولت حسني مبارک اعتماد ندارند و به ديده منفي و نااميدانه به آن مي نگرند.
اين پژوهش نتيجه اجراي پايان نامه يک دانشجوي کارشناسي ارشد دانشکده زبان عربي دانشگاه الازهراست.
" ايمن محمد ابراهيم بريک المعيد " دانشجوي کارشناسي ارشد مطبوعات و اطلاع رساني دانشکده زبان عربي دانشگاه الازهر قاهره در پايان نامه خود به موضوع بي اعتمادي جوانان مصري به حکومت اين کشور پرداخته است.
وي در پايان نامه خود تاکيد کرد 49 درصد ازکساني که دراين تحقيق شرکت کردند ديدگاه مثبتي درباره محتواي مطبوعاتي اصلاحات داشتند ، در حالي که 47 درصد از آنها بي طرف بوده و 4 درصد نيز داراي ديدگاه منفي نسبت به موضوع بودند.
مطبوعات اينترنتي مصر از نظر گرايش دانشجويان به آن رتبه اول ، مطبوعات عربي رتبه دوم و روزنامه هاي اينترنتي خارجي که به عربي منتشر مي شود رتبه سوم را به خود اختصاص دادند و روزنامه هاي بيگانه در مرحله پس از آن قرار مي گيرد .
اين پژوهش حاکي است : مسئله اصلاح قانون اساسي ، لغو قانون فوق العاده ، روش هاي مسالمت آميز دولت و برگزاري انتخابات سالم پارلماني در صدر مسائل اصلاحات سياسي قرار گرفت که جوانان در پايگاههاي اينترنتي به دنبال مطالعه آن هستند .
افزايش قيمت ها ، لغو يارانه ، افزايش حقوق و دستمزد و مبارزه با فساد در صدر مسائل اصلاحات اقتصادي قرار گرفت که مورد توجه جوانان مصري بود در حالي که مسئله بيکاري اصلاح آموزش و جلوگيري از انتشار مطبوعات زرد و جنجالي در صدر اصلاحات اجتماعي قرار گرفت .
اين پژوهشگر گفت : مطبوعات اينترنتي جوانان را کمک مي کند تا عقايد و موضع گيري هاي خود در خصوص اصلاحات مصررا بدون بيم از پي گردهاي امنيتي يا قرار گرفتن در دايره سکوت ابراز کنند .
بنا بر اين گزارش جوانان مصري به پي گيري مطبوعاتي اينترنتي توجه زيادي نشان مي دهند به گونه اي که8 / 48 درصد از آنها دائما ، حالي که 5/27 درصد از آنها گاهي و 8 /23 به ندرت به مطالعه روزنامه هاي اينترنتي مبادرت مي ورزند.
العالم
88/02/14