خبرگزاري آريا- بقائي در ديدار با رئيس دفتر حفاظت منافع مصر و هيات همراه کشف تعدادي از آثار ايراني در کشور مصر را فتح بابي براي برقراري ارتباطات فرهنگي دانست.
به گزارش سرويس اجتماعي آريا به نقل از اداره كل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري ، حميد بقايي در اين ديدار با اشاره به اينکه روشن شدن زواياي نهفته تاريخ و اساساً هر اثري که در خاورميانه کشف شود متعلق به همه مردم اين منطقه است، افزود: نگاه مثبت رياست جمهوري اسلامي ايران نسبت به مسائل فرهنگي و ارتباطات فرهنگي با کشور بزرگ مصر و نيز موافقت ايشان با پيگيري موضوع کشف آثار ايراني درمصر را بايد به فال نيک گرفت.
به گفته اين مقام مسئول بر اين اساس نامه رسمي و موافقت رياست جمهوري ايران ميتواند پشتوانه بسيار خوبي براي برقراري ارتباطات فرهنگي به ويژه در حوزه ميراث فرهنگي باشد.
وي از علاءالدين يوسف رئيس دفتر حفاظت منافع مصر خواست که اين موضوع را بعنوان نقطه عطفي براي برقراري ارتباطات فرهنگي بداند و زمينه برقراري ارتباطات مشترک در حوزه باستان شناسي، مرمت آثار تاريخي و ميراث فرهنگي را فراهم کند.
معاون رئيس جمهور اضافه کرد: کشف اين آثار در مصر ميتواند فصل جديدي براي برقراري ارتباطات فرهنگي بين دو کشور آغاز کند چرا با حمايت رياست جمهوري اسلامي ايران مي توان از اين موضوع بعنوان يک پتانسيل براي برقراري ارتباطات فرهنگي دو کشور سود ببريم.
معاون رئيس جمهور با اشاره به تنظيم نامهاي براي ارسال به رياست ميراث فرهنگي کشور مصر بيان داشت: معتقديم که حفاريهاي باستان شناسي در دو کشور بايد بوسيله کارشناسان و متخصصان دو کشور صورت گيرد.
بقايي در ادامه با دعوت از وزير فرهنگ و مدير بخش باستان شناسي وزارت فرهنگ مصر به ايران، تبادل اشياي موزه اي و نيز برگزاري نمايشگاههاي تاريخي بين دو کشور را پيشنهاد کرد.
رئيس دفتر حفاظت منافع مصر نيز در اين ديدار با اشاره به موضوع كشف آثار ايراني در كشور مصر گفت:اين موضوع بايد توسط كارشناسان مورد مطالعه قرار گيرد تا از نزديك بتوان به حقيقت ماجرا پي برد.
علاءالدين يوسف با اشاره به اينکه آثار تاريخي ايراني کشف شده در مصر ميتواند نقطه آغازي براي برقراري همکاريهاي فرهنگي و ميراث فرهنگي باشد افزود: بايد براي حفظ آثار تاريخي تلاش هر دو کشور تلاش کنيم و نشان دهيم که تمدن دو کشور داراي تمدني ديرينه هستند.
رئيس دفتر حفاظت منافع مصربا اشاره به تجربههاي طولاني کشورش در موضوع باستان شناسي بيان داشت: معمولاً پس از هر کشف
باستان شناسي در مصر، کارشناسان مرتبط وارد عمل شده و آن موضوع را مورد مطالعه قرار ميدهند.
وي تأکيد کرد: حتي در اين رابطه کارشناسان ما با ارتباط با مسئولان و هيأتهاي مرتبط غربي مستقر در کشور مصر يک سري مطالعات مشترک انجام ميدهند.
وي به بقايي گفت: از طريق وزارت امور خارجه، از شوراي عالي آثار باستاني مصر خواهم خواست تا اطلاعات و مطالعات صورت گرفته در رابطه با اين موضوع را در اختيار من قرار دهند و من هم اين اطلاعات را در اختيار شما قرار خواهم داد.
رئيس دفتر حفاظت منافع مصر اطلاعات مربوط به اين موضوع را براي دو ملت ايران و مصر بسيار مفيد و با اهميت خواند و گفت: بسياري از آثار متعلق به تمدن بشري مانند ارتش کمبوجيه، مقبره اسکندربا اهرام ثلاثه، يک سري ابهامات و سؤالات بسياري در اذهان عمومي ايجاد
کرده اند که بايد با انجام مطالعات بيشتر اين نکات مبهم را برطرف کنيم.
به گفته اين مقام مسئول؛ زماني که تمدن ايران و مصر وجود داشتند هيچ خبري از تمدنهاي حوزه درياي مديترانه و اروپا نبود پس از ظهور اسلام نيز، حتي رنسانس که اخيراً در اروپا شاهد آن بوديم بر اثر انتشار تمدن اسلامي از کشور ما و شما به وجود آمد.