از ورود تعداد بیسابقهای از زنان مسلمان مالاوی به عرصه سیاسی به عنوان فرصتی برای تغییر باورهای نادرست درباره حقوق زنان در اسلام یاد می شود.
به گزارش خبرگزاري اهل بيت (ع) ـ ابنا ـ به نقل از مهر، عایشه مامبو یکی از نامزدهای انتخابات 19 می گفت: تلاش می کنیم ثابت کنیم دین، ما را از شرکت در فعالیتهایی که بر زندگی ما تأثیر می گذارد و جامعه ای که در آن زندگی می کنیم، باز نداشته است.
وی که به عنوان مجری رادیو نیز فعالیت می کند، در ادامه اظهارات خود گفت: در مالاوی زنان به عنوان افرادی بی سواد، نا آگاه و افرادی که هیچ توانایی در توسعه ملی ندارند در نظر گرفته می شوند، اما ما می خواهیم امسال از طریق انتخابات عمومی این طرز تفکر را تغییر دهیم.
بیش از 5 میلیون مالاویایی در چهارمین انتخابات دموکراتیک و چند حزبی این کشور که از سال 1994 آغاز شده ،شرکت خواهند کرد. حدود 1151 نامزد انتخاباتی از جمله 120 زن در این انتخابات به رقابت می پردازند. این تعداد حدنصاب تازه ای برای حضور زنان در انتخابات مالاوی محسوب می شود.
در سه انتخابات قبلی که طی سالهای 1994 ، 1999 و 2004 برگزار شده است تنها 6 زن مسلمان برای انتخابات پارلمانی شرکت کردند و در تمام این انتخابات پنج نفر از زنان مسلمان به مجمع ملی راه یافتند.
لیلیان پاتل از سیاستمداران کهنه کار و رئیس سابق سازمان کمیته زنان در پارلمان که اخیرا منحل شده از شرکت این تعداد از زنان مسلمان در انتخابات ابراز مسرت کرد.پاتل گفت: زنان مسلمان در آن دوران برای شرکت در عرصه سیاست فعال نبودند؛ اما این تحولات نقطه عطفی برای کشور رقم زده است.
در نظر بسیاری از زنان مسلمان که در این انتخابات شرکت کرده اند، رأی گیری و حضور آنها می تواند باورهای نادرست را درباره اسلام و جایگاه زنان تغییر دهد.
تصمیم زنان مسلمان برای شرکت در انتخابات پارلمانی با استقبال رأی دهندگان مسلمان در این کشور آفریقای جنوبی همراه شد.شیخ یاسین قاسم از مسلمانانی که روز 19 می در انتخابات شرکت می کند، گفت: ما از زنان مسلمان در این انتخابات حمایت می کنیم.وی اعتقاد دارد که زنان مسلمان می توانند کمکهای مؤثری برای جوامع خود در رابطه با موضوعات بسیاری چون فقر، بی سوادی و خشونت باشند.
نه تنها مسلمانان بلکه برخی رأی دهندگان مسیحی نیز می خواهند زنان مسلمان در این میان از فرصت مناسبی برخوردار باشند.
اسلام دومین دین بزرگ مالاوی پس از مسیحیت است. براساس آمار رسمی حدود 12 درصد از جمعیت را مسلمانان تشکیل داده اند؛اما سازمانهای اسلامی این تعداد را تا 40 درصد اعلام کرده اند.