در حاليکه افريقا کمتر از چهار درصد از دي اکسيد کربن جهان را توليد مي کند کشورهاي فقير در اين قاره اسيب زيادي از تغييرات اب و هوايي و گرمايش زمين ديده اند.
به گزارش شبکه تلويزيوني سي ان ان؛
گرمايش زمين که بيشتر ناشي از الودگي هوا با گازهاي گلخانه اي منتشر شده در کشورهاي صنعتي و کشورهايي نظير چين و هند است ، تا کنون اسيبهاي زيادي به کشورهاي فقير قاره افريقا زده است.
از جمله باعث وقوع سيلهاي گسترده و خانمان برانداز در موزامبيک و مالاوي و شيوع مالاريا و تب دنگي ، نابودي جنگلهاي استوايي و گسترش صحرا و ناپديد شدن درياچه ها شده است.
دانشمندان مي گويند با وجود اين که اين قاره کمتر از چهار درصد از توليد دي اکسيد کربن هوا را به خود اختصاص مي دهد اما به شدت از تغييرات اب و هوايي اسيب پذير است.
مايکل اوپنهايمر از کارشناسان اب و هوايي معتقد است که اين اتفاق در واقع انتقال بار مسئوليت کشورهاي ثروتمند به دوش کشورهاي فقير است و اين کشورها هم نمي توانند کاري بکنند.
" وانگاري ماتهائي برنده جايزه نوبل صلح هم گفت "کشورهاي توسعه يافته مسئوليتي اخلاقي دارند و بايد به انچه که عدالت کربني خوانده مي شود تن در دهند و بدانند که هم اکنون تاوان زياده خواهي و توليد الاينده هاي انها را کشورهاي فقير مي پردازند."
گرمتر شدن هوا باعث شده است ميزان يخچالهاي طبيعي قله کليمانجارو در افريقا در يک قرن گذشته هشتاد درصد کاهش يابد. پيش بيني مي شود در ده سال اينده کل اين بخچالها از بين برود. خشکسالي در منطقه شاخ افريقا تا کنون ميليونها راس دام و ميليونها انسان را از بين برده است. تصاويري ماهواره اي نشان مي دهد اندازه درياچه چاد در سي سال گذشته به يک پنجم اندازه اوليه ان کاهش يافته است.