آمريكا به كمك فرانسه و انگليس ، گزارش قاضي ريچارد گلدستون از جنايات اسرائيل در غزه را كه توسط مجمع عمومي سازمان ملل به شوراي امنيت ارجاع شده ، عملا بايكوت و به بايگاني سپرده است.
اسرائيل پيش از اين اعلام كرده بود كه همه عوامل خود را به كار ميگيرد تا گزارش قاضي گلدستون در نهايت سران اين رژيم را به عنوان جنايتكاران جنگي به دادگاه بينالمللي نكشاند.
مجمع عمومي سازمان ملل و شوراي حقوق بشر اين سازمان با تصويب قطعنامههاي جداگانهاي از دبير كل سازمان ملل خواستند گزارش هيات حقيقت ياب اين سازمان در خصوص جنايات اسرائيل در غزه را به شوراي امنيت بفرستد.
دبير كل سازمان ملل نيز هر چند با تعلل اما سرانجام اين گزارش را در بيستم آبانماه يعني بيش از يكماه قبل ،به شوراي امنيت ارجاع داد.
شوراي امنيت نيز موظف است اين گزارش را بررسي و براي پيگرد جنايتكاران جنگي و عاملان نسل كشي كه در گزارش ذكر شده ، به دادگاه بينالمللي ارجاع دهد.
آمريكا از جمله اعضاي دائم شوراي امنيت است كه گفته هرگونه پيش نويس قطعنامه را كه بخواهد پرونده جنايات اسرائيل در غزه را به دادگاهي بين المللي انتقال دهد، وتو خواهد كرد.
مقامهاي آمريكايي كه عمدتا توسط لابي اسرائيل عزل و نصب ميشوند ، گفته اند از اين نگران هستند كه اين گزارش كه در آن اسرائيل رسما به نسل كشي و جنايت جنگي در غزه متهم شده است، براي تل آويو توليد مشكل كند.
در جريان حمله اسرائيل به غزه ، هزاران نفر كشته و يا مجروح شدند و از غزه تلي خاك برجاي مانده است.
اسرائيل در ۹ماه گذشته و پس از آن حمله نيز غزه را شديدا تحت محاصره قرار داده و به امدادگران اجازه نميدهد حتي مصالح ساختماني نيز وارد غزه كنند.
خبرنگار ايرنا در همين ارتباط از ابراهيم دباشي سفير و معاون نمايندگي دائم ليبي در سازمان ملل سئوال كرد كه شنيده ميشود گزارش قاضي گلدستون در شوراي امنيت بايكوت و يا گم شده است، چه اتفاقي براي آن گزارش افتاده است؟
نماينده عضو غيردائم شوراي امنيت جواب داد همانطوريكه ميدانيد بان كي مون دبير كل سازمان ملل گزارش را كه در شوراي حقوق بشر و مجمع عمومي سازمان ملل به تصويب رسيده بود به شوراي امنيت ارجاع داده است.
وي اظهارداشت: ما سعي داريم تا در اولين فرصت ممكن و يا شايد طي يكي دو هفته آينده ، دوباره آن را در شورا مطرح كرده و مكررا اين اقدام را انجام خواهيم داد.
معاون نمايندگي دائم ليبي در سازمان ملل گفت نهايتا اگر تلاشهايمان در شورا به نتيجهاي نرسيد، احتمالا درخواست خواهيم كرد تا گزارش براي اقدامات بعدي ، دوباره به مجمع عمومي سازمان ملل برگردانده شود.
دباشي تاكيد كرد با وجود تلاشهايي كه در اين رابطه انجام ميشود رسيدگي به اين امر نياز به زمان دارد.
البته زمان آن چيزي است كه اسرائيليها نيز در خصوص اين گزارش ، بر آن تاكيد ميكنند و ميگويند كه بايد اين گزارش را دچار مرور زمان كرد و اثرات آن را از بين برد. آيا اسرائيل سرانجام به دست عدالت سپرده ميشود؟ آيا از شوراي امنيت تحت كنترل سه كشور غربي دارنده بزرگترين زرادخانه هاي اتمي ، ميتوان انتظار داشت مجري عدالت باشند؟