عبدالعزيز بوتفليقه ، رئيس جمهور الجزاير، از هيئتهاي شرکت کننده در کنفرانس بين المللي اب و هوا در کپنهاگ خواست اصول و چارچوب کنوانسيون سازمان ملل متحد را در مبارزه با تغييرات اب و هوايي رعايت کنند.
خبرگزاري رسمي الجزاير اعلام کرد رئيس جمهور اين کشور از همه کشورهاي حاضر در نشست کپنهاگ دعوت کرده است اصول کنوانسيون سازمان ملل متحد را در رابطه با مبارزه با گرمايش زمين به ويژه اصول مربوط به مسئوليت پذيري مشترک اعضاي جامعه جهاني را محترم بشمارند.
عبدالعزيز بوتفليقه در سخنراني خود در نشست بين المللي اب و هوا در کپنهاگ از کشورهاي توسعه يافته و صنعتي خواست به تعهداتي که مطابق با کنوانسيون سازمان ملل متحد و همچنين پيمان زيست محيطي کيوتو درباره کمک به کشورهاي در حال توسعه داده اند عمل کنند و در انتقال فناوريهاي پيشرفته براي مقابله با تغييرات اب و هوايي، اعطاي کمکهاي مالي به کشورهاي اسيب پذير و فقير کوتاهي نکنند تا اين کشورها نيز بتوانند با پيامدهاي منفي تغييرات اب و هوايي مقابله کنند.
عبدالعزيز بوتفليقه تاکيد کرد تغييرات اب و هوايي و پيامدهاي گرمايش زمين حد و مرز نمي شناسد بنابراين تلاش براي مقابله با اين تغييرات يک وظيفه اخلاقي و انساني براي تمام کشورهاي جهان است. وي خاطر نشان کرد کنوانسيون سازمان ملل متحد درباره تغييرات اب و هوايي اصول و مقررات دقيقي براي اقدام جامعه جهاني در حفاظت از محيط زيست زمين تعيين کرده است و در اين زمينه مسئوليت تمام کشورهاي جهان را به طور شفاف و بدون ابهام مشخص کرده است.
رئيس جمهور الجزاير ادامه داد چالشي که تغييرات اب و هوايي براي کل جامعه
بين المللي به وجود اورده است بايد سران تمام کشورهاي جهان را ترغيب کند که تلاش براي حفظ محيط زيست کره زمين را در صدر اولويتهاي خود قرار دهند.
رئيس جمهور الجزاير تاکيد کرد کشورهاي در حال توسعه از جمله کشورهاي افريقايي بايد بخشي از بار مبارزه با تغييرات اب و هوايي را به دوش بکشند. وي افزود براي اينکارکشورهاي در حال توسعه بايد در روند توسعه پايدار خود به تدريج به توليد و استفاده از انرژيهاي تجديد پذير و پاک روي اورند و تدابير داوطلبانه اي براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي اتخاذ کنند.
کشورهاي افريقايي براي رساندن صداي خود به ديگر کشورهاي جهان و احقاق حقوق خود در نشست کپنهاگ تلاش مي کنند و در اين راستا به جلب حمايت ديگر هيئتها نيز اميدوار هستند.
هئيتهاي افريقائي حاضر در نشست کپنهاگ ابراز اميدواري کرده اند که چين و هند نيز در اين نشست مواضعي مشابه با موضع افريقا اتخاذ خواهند کرد بنابراين تصور مي شود که اگر افريقا پيمان اب و هوا را در نشست کپنهاگ امضا نکند، در اين زمينه هيچ توافقي حاصل نخواهد شد.
سران افريقا از جمله بوتفليقه بر اين عقيده هستند که شکست مذاکرات کپنهاگ شکست سنگيني براي قاره افريقا خواهد بود که در ميان قاره هاي جهان بيشتر از همه از پيامدهاي گرمايش زمين لطمه خورده است. هئيتهاي مذاکره کننده در نشست کپنهاگ به اين مسئله اذعان دارند که قاره سياه از جمله مناطقي است که بيشترين خسارات و لطمات را از پديده تغييرات ناگوار اب و هوايي متحمل شده است اين در حالي است که اين قاره کمترين با انتشار کمترين ميزان گازهاي گلخانه اي در جو زمين، در استفاده از امتيازهاي پيش بيني شده در کنوانسيون سازمان ملل متحد در امور اب و هوا نيز کمترين سهم را دارد. انتشار گازدي اکسيد کربن که خطرناک ترين گاز گلخانه اي به شمار مي رود در کشورهاي صنعتي به ويژه در اروپا و امريکا، در سالهاي اخير افزايش يافته است اين در حالي است که افريقا با انتشار تنها سه مميز هشت دهم درصد از کل گازهاي گلخانه اي در جهان کمترين نقش را در الودگي کره زمين دارد با اين وجود اين قاره بيشتر از ديگر قاره ها در برابر خطرات گرمايش زمين اسيب پذير است و بيشترين لطمات را از تغييرات اب و هوايي متحمل مي شود.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از الجزيره، الجزاير که رياست گروه کشورهاي افريقايي را در مذاکرات اب و هوا بر عهده دارد تلاش مي کند تا موضع افريقائيها را در مقابله با تغييرات اب و هوايي در کپنهاگ هماهنگ کند.