سخنگوي جنبش حماس اقدام مصر در ساخت ديوار فولادي در مرز اين كشور با غزه را جنايتكارانه توصيف كرد و گفت با احداث اين ديوار ارسال مواد غذايي، دارويي، لباس و پوشاك براي يك و نيم ميليون ساكن نوار غزه متوقف ميشود.
"فوزي برهوم " در گفتوگو با خبرنگار بينالملل خبرگزاري فارس با اشاره به شكست رژيم صهيونيستي در جنگ 22 روزه غزه گفت: بدنبال اين شكست، آمريكا در صدد بود كه نظارت بر مرز نوار غزه را بينالمللي كند. بر اساس همين سياست است كه اينك شاهد احداث ديوار فولادي در مرز مصر با نواز غزه هستيم.
وي افزود: با احداث اين ديوار ارسال مواد غذايي، دارويي، لباس و پوشاك براي يك ميليون و 500 هزار نفر از ساكنان غزه متوقف ميشود و اين جنايتي عليه بشريت به شمار ميرود.
سخنگوي حماس تصريح كرد: شايسته دولت مصر اين نيست كه اجازه دهد چنين ديواري احداث شود بلكه اين كشور بايد با محاصره نوار غزه مخالفت كند و گذرگاههاي ارسال كمكهاي بشر دوستانه را به نوار غزه باز كند.
برهوم درباره اقدامات فلسطينيان در جلوگيري كردن از احداث ديوار فولادي در مرز نوار غزه با مصر گفت: فلسطينيان براي جلوگيري از احداث چنين ديواري به زور متوسل نميشوند و اين در حالي است كه حماس متعهد شده كه تمام اطلاعات خود را درباره احداث ديوار فولادي در اختيار افكار عمومي جهان قرار دهد. حتي حماس يادداشت رسمي در اين خصوص به قاهره ارسال كرده است تا ابعاد مختلف احداث ديوار فولادي براي مقامات مصر روشن شود.
وي تاكيد كرد: حماس تمام تلاشهاي خود را براي پايان دادن به محاصره نوار غزه و بازگشايي گذرگاههاي كمك رساني به ساكنان اين منطقه به كار خواهد بست همچنين ميكوشد تا مقامات مصري را متقاعد سازد كه حماس يك طرف مهم اين ماجرا است و از لحاظ ديني، حقوقي و سياسي قاهره بايد در زمينه كاهش مشكلات ساكنان گام بردارد و در جهت پايان دادن به محاصره اين منطقه اقدام كند.
بر اساس طرح مصر، اين ديوار فولادي با عمق بيش از 20 تا 30 متر در زير زمين ساخته ميشود و 9 تا 10 كيلومتر نيز طول دارد.
"احمد ابوالغيط " وزير امور خارجه مصر ديروز ضمن دفاع از ساخت اين ديوار اعلام كرد كه اين حق كشورش است كه ميزان تسلط خود بر مرزهايش را افزايش دهد.
مردم غزه براي تهيه مايحتاج ضروري زندگي خود به شدت نيازمند خروج از اين منطقه قحطي زده هستند و در نتيجه از تونلهاي زير زميني براي شكستن محاصره اقتصادي و فراهم كردن نيازهاي ضروري استفاده ميكنند.