رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين از احداث ديوار فولادي از سوي مصر در مرزهاي مشترک اين کشور با نوار غزه استقبال کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه تلويزيوني الجزيره قطر روز يکشنبه اعلام کرد "محمود عباس" از هر اقدام مصر در مرزهاي شرقي خود با نوار غزه حمايت کرد و گفت، اين مساله مربوط به حاکميت مصر بر خاک خود است.
در همين حال، جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) موضع متفاوتي اتخاذ کرد. "فوزي برهوم" سخنگوي حماس از احداث "ديوار فولادي" توسط مصر انتقاد و تاکيد کرد غزه خطري براي مصر محسوب نمي شود.
منابع امنيتي مصري اعلام کردند پس از تکرار تيراندازي از سوي فلسطيني ها از آن سوي مرز غزه به سوي کارگران حفاري مصري، اين کشور تقويت امنيت در مرزهاي خود با غزه را آغاز کرد. منابع امنيتي مصري گفتند تيراندازي اخير از داخل نوار غزه به خاک مصر، تلفات انساني نداشت ولي خساراتي به يکي از دستگاه هاي حفاري وارد شد.
شبکه الجزيره طي گزارشي در اين زمينه گفت: "از سخنان مقام هاي مصري چنين برمي آيد که قاهره مصمم است اقدامات جديدي را در مرزهاي خود با غزه انجام دهد. "احمد ابوالغيط" وزير امور خارجه مصر چند روز پيش ضمن اعتراف ضمني به اين اقدامات جديد گفت، اين حق مصر است که مرزهاي خود را کاملا کنترل کند و به هيچ کس اجازه ندهد حاکميت اين کشور را نقض کند. اکنون پرسش اين است که اقدامات جديد مصر چه ماهيتي دارد، زيرا اخيرا اخباري از احداث ديوار فولادي بين مصر و نوار غزه دريافت شده است."
شبکه الجزيره افزود: "اين ديدگاه مصر به مرزهاي مشترک با غزه در فلسطين هم براي خود حامي دست و پا کرد. محمود عباس در مصاحبه با روزنامه مصري الاهرام، حمايت کامل خود را از اقدامات مصر در مرزهاي شرقي با غزه ابراز داشت. منظور عباس از اقدامات مصر، احداث ديوار فولادي است. اما حماس با انتقاد از احداث اين ديوار، در تحليل اقدامات مصر گفت: "روشن است که برنامه ريزي، تامين مالي و نظارت بر احداث ديوار فولادي از سوي آمريکا صورت مي گيرد. اين امر نشان مي دهد که تلاشي براي افزايش محاصره نوار غزه و در تنگنا قرار دادن يک و نيم ميليون فلسطيني در جريان است، زيرا اگر واقعا مساله به خطرات و امور امنيتي مربوط باشد، همه مي دانند که خطر اصلي عليه غزه، ملت مصر و فلسطين از سوي رژيم صهيونيستي وجود دارد و غزه هيچ گاه خطري براي امنيت ملي مصر نبوده است."
اين شبکه تلويزيوني افزود: "جفري فيلدزمن معاون وزير امور خارجه آمريکا در امور خاور ميانه، چند روز پيش تاکيد کرد تصميم احداث ديوار فولادي، تصميمي مصري بود که از سوي دولت قاهره به تنهايي اتخاذ شد. منابع مطبوعاتي آگاه گفتند ديوار فولادي مصر متشکل از قطعاتي از فولاد ضد انفجار است که در عمق 20 تا 30 متري زمين پيش مي رود و طول آن نيز 10 کيلومتر است. احداث اين ديوار در دو مرحله انجام مي شود. بسياري از ناظران بر اين عقيده اند که تصميم مصر براي احداث اين ديوار احتمالا نوعي مجازات عليه جنبش حماس و هواداران آن است، زيرا اين جنبش امضاي طرح پيشنهادي مصر براي برقراري آشتي با جنبش فتح و تغيير واقعيت هاي سياسي کنوني در نوار غزه را نپذيرفت. تونل هاي زير زميني بين نوار غزه و خاک مصر، به منزله شش هاي تنفسي براي اهالي غزه بود، اما حماس تونل هايي را در عمق بيش از اين تونل ها احداث کرده بود که حملات هوايي اسرائيل نتوانست آنها را نابود کند. برخي ناظران معتقدند اگر ديوار فولادي مصر هم احداث شود، باز هم نمي تواند کار قاچاق سلاح به غزه را به طور کامل متوقف کند."