تصميم مصر براي ساخت يک ديوار فلزي زيرزميني در امتداد مرز اين کشور با نوار غزه باعث ايجاد يک بحران بين قاهره و جنبش حماس شده است.
به نوشته شماره امروز روزنامه جروز الم پست ، چاپ فلسطين اشغالي در اينترنت، رهبران حماس معتقدند ساخت اين ديوار بخشي از اقدامات حسني مبارک؛ رئيس جمهور مصر، براي تنبيه جنبش حماس به سبب خودداري اين جنبش از امضاي قرارداد صلح با جنبش فتح با ميانجي گري مصر است.
به علاوه، حماس مي گويد دليل تلاش مبارک براي انتقام اين است که حماس ميانجي گري المان را به ميانجي گري مصر در مذاکرات با اسرائيل بر سر ازادي گلعاد شاليت، سرباز اسير اسرائيلي، ترجيح داده است.
در هر دو مورد، مبارک از اقدام حماس احساس حقارت کرده است.
مبارک اميدوار بود با به عهده گرفتن نقش ميانجي بين حماس و فتح بتواند در اقدامي که ديگر عربها، به ويژه عربستاني ها، يمني ها و قطري ها در ان شکست خورده اند، موفق شود.
ماه اکتبر گذشته درست هنگامي که به نظر مي رسيد دو طرف در استانه امضاي يک توافق صلح با ميانجي گري مصر هستند،حماس از امضاي ان سر باز زد. حماس در توجيه اين اقدام گفت علت خودداري از امضاي قرارداد، خودداري محمود عباس، رئيس تشکيلات خود گردان فلسطين، از حمايت از قطعنامه اي در سازمان ملل بود که در حمايت از گزارش گلدستون تهيه شده بود.
از نظر فلسطينيها و مصري ها، تصميم حماس براي امضا نکردن قرارداد با فتح ضربه سنگيني براي اعتبار شخصي مبارک و موقعيت مصر در دنياي عرب به شمار مي ايد. مبارک اميدوار بود اين قرار داد به مصر کمک کند موقعيت از دست رفته خود را به عنوان يکي از با نفوذترين کشورهاي عرب باز يابد.
روابط بين حماس و قاهره از زماني که اين جنبش کنترل کامل نوار غزه در ژوئن 2007 را به عهده گرفت رو به تيرگي نهاده است. از ان زمام تا به حال، مصر از هيچ اقدامي براي منزوي کردن و تضعيف دولت حماس در نوار غزه فرو گذار نکرده است. از جمله اين اقدامات، بستن مداوم گذرگاه رفح و ديگر محدوديتهايي است که توسط مقامات مصري اعمال شده است.