ديپلماتها از احتمال موافقت شوراي امنيت سازمان ملل با تحريم اريتره خبر دادند.
ديپلماتها که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند پيش بيني مي شود شوراي امنيت سازمان ملل امروز چهارشنبه با اعمال تحريهاي تسليحاتي و ديگر تحريمها بر ضد اريتره به علت تامين سلاح براي مخالفان دولت سومالي و اجتناب از حل مسئله مناقشه مرزي با کشور همسايه جيبوتي موافقت کند.
در چارچوب اين تحريمها واردات و صادرات تسليحات به اريتره ممنوع و از کشورهاي عضو سازمان ملل خواسته خواهد شد همه محموله هاي دريايي و هوايي مشکوک ميان اريتره و سومالي را مورد بازرسي قرار دهند.
بر اساس پيش نويس اين قطعنامه ممنوعيتهاي مسافرتي براي افراد مختلف از جمله سران نظامي و سياسي اريتره اعمال خواهد شد که تحريمهاي تسليحاتي را نقض کرده ، مانع از حل و فصل مناقشه مرزي با جيبوتي و يا مرتکب خشونت و اقدامات تروريستي بر ضد ديگر کشورها و شهروندان منطقه خواهند شد.
در چارچوب اين تحريمها داراييهاي اين افراد و شرکتهاي خصوصي و دولتي که مرتکب اقدامات مذکور مي شوند توقيف خواهد شد.
کميته نظارت بر تحريمهاي سومالي در شوراي امنيت سازمان ملل اسامي افراد و شرکتهايي که تحريمهاي جديد اريتره شامل انها خواهد شد اعلام خواهد کرد.
اريتره اوايل ماه جاري اعلام کرد قطعنامه تحريم اين کشور با انگيزه هاي سياسي مطرح شده و مبتني بر اتهامات بي اساس است.
اتحاديه افريقا از شوراي امنيت خواست اريتره را به علت حمايت از گروههاي مسلحي که سعي در ايجاد بي ثباتي در سومالي دارند/ تحريم کند.
کميته سازمان ملل که مسئوليت نظارت بر تحريمهاي تسليحاتي سومالي را بر عهده دارد اريتره را به اقدامات پنهاني در تامين سلاحهايي همچون موشک و مواد منفجره براي شبه نظامياني متهم کرده است که سعي در براندازي دولت سومالي دارند.
به گزارش اسوشيتدپرس از نيويورک ، شوراي امنيت سازمان ملل ژوئن ، خرداد ماه ، سال دو هزار و هشت حملات اريتره را بر ضد جيبوتي ، متحد اصلي امريکا در شاخ افريقا ، محکوم کرد.
امريکا اعلام کرد در اين حمله چهل و چهار نظامي جيبوتي کشته و شمار زيادي ناپديد شدند.
شوراي امنيت در پي اين حمله برقراري اتش بس ميان اريتره و جيبوتي و عقب نشيني نيروهاي دو کشور را از منطقه مرزي خواستار شد.
جيبوتي در پاسخ به اين درخواست نيروهاي خود را از منطقه مرزي با اريتره خارج کرد اما اريتره از اين اقدام خودداري ورزيد.
در پيش نويش قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل از اريتره خواسته شده است تا هرچه سريعتر بر طبق قطعنامه سال دو هزار و هشت نيروهاي خود را از منطقه مرزي با جيبوتي خارج کند.