آنگولا پس از آنکه به مدت يک سال رياست اوپک را در اختيار گرفت با ورد به عرصه اکتشاف خارج از مرزهاي خود و در عين حال ادامه توسعه صنايع نفت خود قصد دارد وارد جرگه قدرت هاي بزرگ نفت شود.
شرکت ملي سوناگول انگولا هفته گذشته در نخستين تهاجم به منطقه خاورميانه پس از رقابتي فشرده در عراق که در آن تقريبا همه شرکتهاي فعال در اين بخش حضور داشتند توانست امتياز چندين قرارداد نفتي را به دست اورد.
سوناگول حق بهره برداري از ميدانهاي غياره و نجمه را در عراق به دست اورد. اين ميدان ها کوچکترين ده ميداني هستند که دوازده دسامبر( بيست ويک اذر) به مناقصه گذاشته شدند.
توماس پرسمن تحليلگر مسايل نفتي اعلام کرد اين موفقيت بخشي از راهبرد بهبود وجهه بين المللي انگولا به شمار مي رود.
سوناگول همچنين قصد دارد در برزيل،اکوادور و در کشور کوچک جزيره اي سائوتومه و پرنسيپ افريقا سرمايه گذاري کند.
اين مستعره سابق پرتغال براي وارد شدن به جرگه کشورهاي بزرگ نفتي برگ برنده ديگري
نيز دارد: عضويت اين کشور در سال دوهزار وهفت در سازمان کشورهاي صادر کننده نفت با برعهده گرفتن رياست اين سازمان در سال جاري و برگزاري روز سهشنبه نشست فوق العاده کشورهاي عضو در پايتخت اين کشور يعني لواندا اعتبار ويژه اي يافت.
انگولا که سيزده ميليارد بشکه ذخيره نفت دارد اکنون يک ميليون و نهصد هزار بشکه در روز توليد مي کند. انگولا با اين سقف توليد به همراه نيجريه نخستين توليد کننده قاره افريقا به شمار مي رود.
علاوه بر اين خوزه ماريا واسکونسلوس دو بتهلو وزير نفت انگولا و رئيس دوره اي اوپک روز سه شنبه به اين ترتيب گفت: آنگولا قطعا با منابع گسترده نفتي خود نقش مهمي در درون خانواده اوپک دارد که ايفا کند و عضويت در اين سازمان درهاي جديدي را به روي بازار
نفتي بين المللي گشود.
وي در اغاز به کار نشست اوپک در يک مرکز بزرگ اجلاس که پيش از برگزاري اين نشست افتتاح شده بود سخن مي گفت.
توماس پرسمن گفت آنگولا با عضويت در اوپک در حالي که نفوذ اين سازمان هرگز به اين گستردگي نبوده است نفوذ و اعتبار خود را افزايش خواهد داد.
الحاق به اوپک در عين حال تعهدات الزام اوري را براي انگولا به همراه دارد: سقف توليد اين کشور که دو ميليون تعيين شده بود به يک ميليون و پانصد هزار بشکه کاهش يافت اما انگولا کاهش درخواستي اوپک را اجرا نکرده است.
پرسمن گفت سال اينده ،توليد اين کشور قرار نيست از سطح کنوني خود فراتر رود اما بااغاز طرح هاي جديد ظرفيت توليد احتمالا تا پنج سال اينده به سه ميليون بشکه خواهد رسيد.
توتال، شورون،اکسون موبيل و بريتيش پتروليوم که نود و پنج درصد از توليد اين کشور را تامين مي کنند برنامه هاي بسيار بلند پروازانه اي براي افزايش توليد خود دارند.
از جمله اين طرح ها مي توان به طرح پازفلور (دويست هزار بشکه در روز)براي توتال ،ميدان هاي تومبوا و لاندانا(صد هزار بشکه در روز) براي شورون ،و طرح پي اس وي ام بريتيش پتروليوم (صد وسي هزار بشکه در روز و برنامه هاي اکسون موبيل براي افزايش توليد اشاره کرد.
فردريک سگارا معاون عمليات شرکت توتال در انگولا گفت توليد اين شرکت فرانسوي در انگولا ده درصد توليد کل اين شرکت را تشکيل مي دهد وانگولا و نيجريه محور اصلي فعاليت توتال در افريقا محسوب مي شود.
علاوه بر اين انگولا قصد دارد در اينده اي نزديک مجموعه اي از مجوزهاي نفتي صادر کند.
پرسن گفت مناقصه هاي نفتي اخير که به سال دوهزار وشش باز مي گردد براي انگولا رقم بي سابقه يک ميليارد و صد هزار دلار درامد توليد کردو انگولا اميدوار است اين موفقيت را تکرار کند.
وي گفت منافع عظيمي را از فعالان اين بخش براي انگولا انتظار دارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لواندا، سوناگول براي بهره برداري از منابع گازي خود که هنوز مورد اکتشاف قرار نگرفته است اکنون تاسيسات بزرگ مايع کردن گاز طبيعي را در شمال اين کشور در حاشيه سواحل رود کنگو احداث مي کند.