هفتاد و چهار کودتا در فاصله سال هاي هزار و نهصد و شصت تا دو هزار و هشت، در آفريقا روي داده است.
آريستيد کوآسي کوفي رئيس شبکه حمايت خبرنگاران از همگرايي آفريقا که رياست کنفرانسي مطبوعاتي را در چارچوب طرح صلح و همگرايي آفريقا بر عهده دارد گفت از اين هفتاد و چهار کودتا، پنجاه و چهار مورد در کشورهاي آفريقايي فرانسه زبان و نوزده مورد در کشورهاي آفريقايي انگليسي زبان به وقوع پيوسته است.
وي به منظور نشان دادن عمق فاجعه مناقشات مسلحانه و اقدامات خشونت آميز که به گفته وي توسعه را در آفريقا به تاخير انداخته است به آمار ديگري نيز اشاره کرد.
کوآسي کوفي گفت در همين دوره زماني يعني فاصله سال هاي هزار و نهصد و شصت تا دو هزار و هشت، قاره آفريقا صحنه هفده جنگ داخلي بود که هشت جنگ در کشورهاي آفريقايي فرانسه زبان و شش جنگ در کشورهاي آفريقاي انگليسي زبان درگرفت. در اين فاصله زماني در آفريقا هجده شورش و مناقشه مسلحانه اتفاق افتاد که چهار مناقشه در کشورهاي آفريقايي فرانسه زبان و يازده مناقشه در کشورهاي آفريقايي انگليسي زبان بود.
وي افزود کشورهاي آفريقايي پرتغالي زبان، اسپانيايي زبان و عرب زبان نيز شاهد کودتا، جنگ داخلي و شورش بوده اند هر چند ميزان اينگونه رخدادها در اين کشورها کمتر از کشورهاي آفريقايي فرانسه زبان و انگليسي زبان بود. در اين کشور ده کودتا، سه جنگ داخلي و سه شورش و مناقشه مسلحانه روي داد.
کوآسي کوفي اعلام کرد آفريقا بايد تلاش کند که ديگر قاره فاجعه و مصيبت نباشد، قاره اي نباشد که فقر، فساد، کودتا و ديگر جنگ هاي برادرکشي در آن بيداد مي کند.
وي يادآور شد ساحل عاج که در گذشته الگوي ثبات در منطقه کشورهاي آفريقايي فرانسه زبان به شمار مي رفت يکبار در سال هزار و نهصد و نود و نه با کودتاي نظامي و بار ديگر در سال دو هزار و دو با شورش مسلحانه ثبات خود را از دست داد.
رئيس شبکه حمايت خبرنگاران از همگرايي آفريقا با اين حال از اينکه لوران باگبو رئيس جمهور ساحل عاج ابتکار گفتگوي مستقيم با شورشيان را در پيش گرفته است ابراز خرسندي کرد.
وي گفت اين گفتگوي مستقيم به توافقنامه سياسي واگادوگو Ouagadougou منجر شد که در سال دو هزار و هفت بين طرف هاي اصلي بحران در اين کشور امضا شد و شرايط را براي برون از بحران براي اين کشور فراهم کرد.
وي افزود گفتگوي مستقيم طرف هاي درگير در ساحل عاج مي تواند الگويي براي حل و فصل مناقشات در آفريقا باشد. وي همچنين بر تعهد نهاد تحت رياست خود براي ارتقا مفهوم گفتگوي مستقيم به منظور آرام کردن کشورهاي آفريقايي درگير مناقشه تاکيد کرد.
کوآسي کوفو خاطر نشان کرد کشورهاي آفريقايي بايد دوباره خود را پيدا کنند، به ارزش هاي خود اعتماد کنند و صلح و ثبات را بين خود برقرار کنند تا قدرتمند شوند و بتوانند با قدرتي برابر با ديگر کشورها گفتگو کنند.
به گزارش خبرگزاري شين هوا، شبکه حمايت خبرنگاران از همگرايي آفريقا در ژوئن سال دو هزار و هفت در داکار (سنگال) تاسيس شد.
رسانه نگاران زن و مرد در اين نهاد عضويت دارند و تلاش مي کنند به تحقق همگرايي در آفريقا کمک کنند.