بررسي پيامدهاي احداث ديوار فولادي که مصر درصدد احداث آن در عمق مناطق مرزي فلسطين است، ادامه دارد.
به گزارش واحد مرکزي خبر از غزه ، کارشناسان مي گويند خطر اين ديوار فقط به محاصره نوار غزه منحصر نمي شود بلکه موجب ازبين رفتن برخي منابع طبيعي نيز مي شود.
دکتر محمد الاغا ، وزير کشاورزي فلسطين در غزه دراين باره گفت: اين ديوار در کوتاه مدت برکمک رساني به غزه تاثير فوري دارد و در ميان مدت موجب نشست زمين در بخش هايي از منطقه خواهد شد.
وي افزود: خطرناک ترين نتيجه آن در دراز مدت اين است که موجب نابودي منابع آبي مي شود.
بهاء حسين ، رئيس بخش محيط زيست وزارت کشاورزي نيز تصريح کرد: طول اين ديوار ده تايازده کيلومتر و عرض ان 40 تا هفتاد متر خواهد بود.اکثر اراضي مورد نظر براي اجراي اين طرح تحت کشت باغهاي زيتون و بادام است.
وي افزود: درختهاي اين منطقه بالغ 20 هزار اصله ريشه کن خواهند شد.
مازن البنا ، مديرکل کشاورزي فلسطين هم گفت: اين طرح در واقع يک خندق فولادي - آبي است و براي آن که مانع از احداث تونل شود، بايد در بخشي از آن آب جاري شود و اين امر مشکلات زيست محيطي و اقتصادي بسياري براي فلسطيني ها به بار خواهد اورد.
اطلاعات منتشره حاکي از آن است اين ديوار فولادي از ساحل مديترانه در غرب آغاز خواهد شد و تا مرزهاي شرقي به عمق 20 متر امتداد خواهد داشت.
نکته مهم ديگر اينکه خاک حاصل از حفاري ها در اين منطقه قرار است به دريا ريخته شود که خود نابودي محيط زيست منطقه را درپي خواهد داشت.
وزارت کشاورزي فلسطين طي سميناري فاش کرد ، احداث اين ديوار بر سفره هاي زيرزميني آب نيز تاثير خواهد گذاشت و براساس ارزيابي هاي اوليه، يکصد حلقه چاه آب خشک خواهد شد.