باراک اوباما رییس جمهور آمریکا توصیه مرا در نرفتن به قاهره به عنوان اولین سفرش به پایتخت کشورهای اسلامی پذیرفت. به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، المحیط افزود: وی در ژنو به روزنامه المصرالیوم گفت که از حسنی مبارک رییس جمهور مصر خواستم، قبل از دیدارش با رییس جمهور آمریکا اصلاحاتی را در کشور به اجرا بگذارد.
از جمله این اصلاحات پایان دادن به حالت فوق العاده ، آزادی زندانیان سیاسی ، آزادی مطبوعات، بازگرداند کلیه حقوق سیاسی ایمن نور بود و اعلام کردم که در غیر این صورت جبهه مخالف و اعتراضی در زمان دیدارش از واشنگتن اتخاذ خواهم کرد.
وی از جمال مبارک فرزند حسنی مبارک و رییس کمیته سیاسی احزاب ملی خواست از حاکمیت دوری کند مگر زمانی که از طریق دموکراتیک و با انتخابات رقابتی و تحت نظارت بازرسان بین المللی به این مقام دست یابد.
به گزارش المحیط، این مخالف دولت قاره افزود، رابطه من با دولت اوباما بسیار خوب است و در همه موارد به آنها مشورت می دهم، همانگونه که به دولت جرج بوش مشورت می دادم و چنانچه نظرم را بخواهند ، اعلام می کنم .
اخیرا نیز زمانی که نظرم را نسبت به سفر اوباما (پس از رسیدن به ریاست جمهوری) درباره مهمترین و اولین پایتخت کشورهای اسلامی که وی به آنجا سفر کند پرسیدند، جاکارتا و یا استانبول را به آنها توصیه کردم .
وی درباره اینکه چرا قاهره را به عنوان اولین پایتخت کشورهای اسلامی برای سفر اوباما پیشنهاد نکرده ، گفت : قاهره را به عنوان اولین پایتخت کشورهای اسلامی به آنان توصیه نکردم زیرا که نظام مصر ، نظام دموکراتیکی نیست .
وی در ادامه افزود: باید اولین اصلاحات مصر در دادگستری آن صورت گیرد، به این معنی که استقلال کامل قضایی آن بازگردانده شود، سپس قانون اجرا گردد و پس از آن به رسانه ها آزادی داده شود و سپس یک جامعه آزاد ایجاد گردد.
اگر این چهار عنصر تحقق یابد ، بعد از آن باید در قانون اساسی تجدید نظر شود و یک جبهه ملی با همه نیروها از جمله حزب ملی و اخوان المسلمین تشکیل گردد تا انتخابات سالم و تحت نظارت بین المللی در کشور فراهم شود.
خبرگزاري فارسي
88/02/16