اسقف کاتولیک کنیایی تلاشهای خود و همکارانش برای ایجاد صلح در جريان کشمکشهای خونین داخل کنیا را در قالب کتابی منتشر کرد.\
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از آلآفريكا، اسقف «کورنلیوس کوریر» از منطقه الدورت، در کتاب خود با عنوان «صلح بر سر دو راهی» حکایت تلاشهای خود را برای مهار خشونتهای بین فرقهای در منطقه موسوم به «نورث ریفت» در کنیا نقل کرده است. این کتاب هفته گذشته رونمایی شد.
این کتاب به شرح 12 مرحله از تلاشهای اسقفها برای ایجاد سازش بین قبایل «کالنجین» و «کیکویو» از یک سو و «پوکوت» و «ماراکوت» از طرف دیگر میپردازد، روندی که حدود 17 سال طول کشیده است.
این اسقف امیدوار است که کلیسا و سایر سازمانهایی که در روند مدیریت درگیریها دخالت دارند، از کتاب به عنوان یک تجربه استفاده کنند. با وجود تلاشهای فراوان کلیسا و سایر بازیگران منطقهای برای مهار خشونتها در منطقه «نورث ریفت» ماهیت پیچیده کشمکشها باعث شده که صلح در این منطقه ناپایدار باشد.
بر اساس نوشته کتاب «صلح بر سر دوراهی»، اين کشمکشها ریشه در دامنه گستردهای از مسایل از جمله زمین، دستاندازي سیاسی در هویتهای قومی، اختلافهاي فرهنگی، فقر، بیکاری جوانان و ناتوانی دستگاهها و نهادهای امنیتی دولتی دارد.
این کتاب جزيیات اقدامات شخصی اسقف «کوریر» و همکاری او با سایر دستاندركاران از جمله «کمیسیون اسقفی عدالت و صلح» در حل و فصل کشمکشها و ایجاد صلح در منطقه در سال 1992 یعنی زمان انتخاب اسقف «کوریر» تاکنون را تشریح میکند.
کوریر در بخشی از کتاب به درگیری پلیس منطقه با جوانان خشمگین قبیله «کالنجین» در سال 1992 پرداخته و شرح میدهد که چگونه در درگیری بین پلیس و این قبیله نقشآفرینی کرده است.
او مینویسد : «من بین آنها و پلیس ایستادم، دستانم را روی سرم گذاشتم و فریاد زدم "شلیک نکنید؛ شلیک نکنید" من نمی دانم چطور چنین جرأتی پیدا کرده بودم و شک دارم اگر دوباره چنین اتفاقی بیفتد، جرات تكرار چنین کاری را داشته باشم. با اين حال پس از یک بنبست سخت، جوانان (قبیله) قبول کردند که اگر من همراه آنها بمانم، ميدان را ترك كنند».
ايبنا